E7: via combinatievoetbal eenvoudig langs Spirit

28 augustus 2011 16:00

Deze morgen stonden we al om 8 uur gereed en goed uitgeslapen voor de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen tegen Spirit E7. Na de warming-up en de noodzakelijke vetercontrole, trapten we af om 8.30 op ons mooie grasveld.

Onze spelers hielden zich goed aan hun opdrachten en speelden goed over, veroverden vaak de bal van de Ouderkerkers en wisten zodoende veel kansen te krijgen. Aanvankelijk wilde er geen doelpunt vallen, maar toen Robbin de score opende kwam het gretige E7 goed op stoom. De Ouderkerkers hadden wel sterke spelers maar combineerden niet goed en konden zodoende nauwelijks van hun eigen helft afkomen. De eerste helft eindigde met 4-0 voor VVS, met 2 doelpunten van Robbin en 2 van Sem, waarbij enkele assist van Hugo en Youssef. Pieter wist een enkele kans van Spirit prima te blokken en keepte uitstekend, mede geholpen door de sterke verdedigers Tim en Joost. Centrale verdediger Max wist regelmatig het spel naar voren te dirigeren en deed regelmatig mee in de aanval. Kortom het leek wel voetbal uit een boekje. Laten we kijken of we dit spel kunnen doorzetten tegen ook sterkere tegenstanders. Verder hebben enkele spelers nog moeite met het bezetten van hun plek in het veld en kan er nog wat verbeterd worden aan het kaatsen of de 1-2 (gaan we oefenen dus).
De 2e helft wist VVS ook te domineren en de Ouderkerkers werden moedeloos van het aantal doelpunten dat ze om hun oren kregen. Topscoorder Robbin wist een hat-trick op zijn naam te schrijven en ook Sem, Joost en Tim scoorden. Spirit kon nog de eer redden door een tegendoelpunt te maken en zo eindigde het spel met een 9-1 overwinning. Hoera, de eerste punten zijn binnen. Op naar volgende week, dan spelen we om 8.30 uit tegen Nieuwerkerk E14 (niet te onderschatten).