Maense 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

10 november 2012 14:30

Groenen, F.

Na 2 nederlagen op rij heeft Schoonhoven weer een wedstrijd weten te winnen. Op het eigen sportpark Het Hofland werd het Rotterdams Maense met 3-0 aan de kant gezet. Door de overwinning blijft Schoonhoven de aansluiting behouden bij de bovenste ploegen op de ranglijst.

De uitslag doet vermoeden dat Schoonhoven een makkelijke middag had. Wie de wedstrijd gezien heeft zal een andere mening toegedaan zijn. Het werd namelijk een zeer moeilijke wedstrijd tegen een fysiek en technisch sterk Maense. Na de 2 nederlagen tegen Berkel en CVC Reeuwijk was het Schoonhoven er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

In tegenstelling tot vorige week startte Schoonhoven nu wel goed aan de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er druk gezet op de verdediging van Maense die het daar duidelijk moeite mee had en veelvuldig de lange bal speelde. Schoonhoven was in de beginfase de betere ploeg en dat resulteerde in een aantal kansen voor de blauw-witten. Rogier Peltenburg was een aantal keer dicht bij en treffer maar vond meerdere malen de Rotterdamse doelman op zijn pad. De grootste kans was er voor Jouk Pols. De aanvoerder die door trainer Bert Potuyt in de spits was geposteerd kreeg een afgemeten voorzet van Wim Overbeek vanaf de rechterkant en kon bij de eerste paal binnen schieten. Tot ongeloof van Pols wist de doelman de bal toch uit het doel te werken en bleef het 0-0. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Maense steeds beter in de wedstrijd en verscheen het een aantal keer voor het doel van keeper Remi van Capellen. De kersverse vader wist met een aantal reddingen zijn doel schoon te houden. 10 Minuten voor rust stond Van Capellen wel aan de grond genageld toen een middenvelder van Maense de bal snoeihard richting de kruising schoot. Gelukkig voor Schoonhoven spatte de bal uiteen op de lat en was het Mark Kruiper die de bal in de rebound kon wegwerken. Voor de rust werd er uiteindelijk niet meer gescoord

Na rust was het Maense dat als beste uit de kleedkamer was gekomen. Het had veelvuldig balbezit en wist druk te houden op de Schoonhovense defensie. Schoonhoven kon er nog maar moeilijk uitkomen. Trainer Bert Potuyt had wat omzettingen moeten doen in de rust door het uitvallen van Robin van Elteren. Aanvoerder Pols werd op het middenveld geposteerd en Paul Hom verving de geblesseerde Van Elteren en nam plaats in de spits. Zoals gezegd was Maense de betere ploeg in de 2e helft en kreeg het 2 grote mogelijkheden. Bij de eerste kans stond doelman Van Cappellen ver voor zijn goal en probeerde de spits van Maense over de Schoonhovense doelman heen te lobben. Gelukkig voor Schoonhoven was de bal te kort en kon Van Cappellen de bal rustig vangen. Bij de 2e kans kon de spits van Maense op een meter of 10 vrij inschieten maar plaatste de bal over de lat.
Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Schoonhoven ook weer meer voor het vijandige doel. Opnieuw was het Rogier Peltenburg die van dichtbij kon inkoppen maar opnieuw stond de doelman van Maense in de weg. 15 Minuten voor tijd was het dan eindelijk wel raak. Jouk Pols kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en vervolgde zijn actie met een voorzet die eerst nog door Peltenburg werd gemist. Achter Peltenburg was het de geheel vrijstaande Hom die de bal diagonaal binnen kon schieten en daarmee de bevrijdende 1-0 op het bord wist te zetten. Na de 1-0 bleef Schoonhoven aandringen en was het Wiebe Zwijnenburg, die overigens zijn eerste minuten maakte in het eerste elftal, die aan de linkerkant vrij door kon lopen en de bal op vrijstaande Paul Hom aflegde. Voor Hom was het daarna makkelijke klus om de bal in de doel te schieten. Met 2-0 op het scorebord kwam Schoonhoven niet meer in gevaar en wist het de score zelfs nog uit te breiden naar 3-0. Vanaf de linkerkant kon de mee opgekomen linksback Hayo Nagtegaal de bal loepzuiver op de voet van de inlopende Jouk Pols plaatsen die de bal met een volley hard tegen de touwen schoot. Pols zette daarmee een 3-0 uitslag op het bord

Door deze overwinning stijgt Schoonhoven 1 plek en gaat het CVC op de ranglijst voorbij. Met 15 punten uit 10 wedstrijden staat Schoonhoven op een 7e plaats en blijft het de aansluiting behouden met de ploegen aan kop van de ranglijst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oudewater op het programma en hopelijk kunnen de mannen van Bert Potuyt een vervolg geven en opnieuw 3 punten pakken

Schoonhoven 2 wist zaterdag ook te winnen.
Tegen het Rotterdams Leonidas werd er met 1-0 gewonnen. Schoonhoven 3 pakte zaterdag zijn eerste punten en wist dat te behalen door een klinkende 6-0 overwinning op SVS.