3 - 1

Siveo '60 D1

D-Pupillen, D2, 4e klasse 04

2 februari 2013 9:45

De tegenstander kwam met 10 spelers het veld op, dit hadden de meeste spelers van ons nog niet eens opgemerkt.
Onze start was zwak, bal werd niet rond gespeeld en de passes die er waren kwamen vaak niet aan. Het was vooral het onzuivere overspelen wat de tegenstander zelfs nog kansen en mogelijkheden gaf. Ik zag te veel lopen met de bal en dan als laatste toch nog effe een goeie pass proberen te geven, maar juist dan staat er een tegenstander voor je die dat verhinderde.
Soms kon dan de speler met bal nog NET de bal raken, maar ontbrak alle richting en leverde we zo de bal weer in. Ook hier dus waar we tijdens de training op hameren,”als het kan passen, desnoods achteruit”, nee lopen met de bal tot we vastliepen was het vandaag. Er is al 20 minuten gespeeld en er is nog niet één fatsoendeerlijke kans voor het doel van de tegenstander gecreëerd en pas in de 22e minuut komt er zowaar een kans, via Nasr-eddin komt Jan Meijer in stelling en schiet van korte afstand op en tegen de keeper. De keeper kreeg de bal vol op zijn neus en moest, na behandeling, het veld verlaten….nog maar 9 spelers in het veld en dat was niet eens merkbaar tijdens het spel. Een compliment dus voor de tegenstanders om met 9 man nog zoveel tegenstand te bieden dat wij niet in ons spel kwamen en vooral géén kansen wisten te creëren.
Het is inmiddels de 24e minuut, na een aanval met paar geslaagde passes dacht Nasr-eddin “ik probeer ’t wel een keer alleen”, schoot een keer op doel vanaf de 11 meterstip, bal werd afgeweerd en kwam weer bij Nasr-eddin, ook de tweede poging strandde op een tegenstander en nu was de afstand tot het doel nog maar een krappe 5 meter en was de laatste poging wel raak, 1-0 voor ons. Het was bijzonder om te zien dat onze spelers niet eens zo blij met de voorsprong waren, je zou toch een gat in de lucht springen en de maker van het doelpunt bespringen zo blij moet je zijn……zelfs die beleving miste ik tijdens onze wedstrijd. De eerste echte uitbraak van de tegenstander komt pas in de 26e minuut en die is dan ook meteen raak en we staan weer gelijk 1-1 -nogmaals tegen 9 spelers hè- en je moet er toch niet aan denken dat Siveo met 11 spelers in het veld had gestaan. In de 30e minuut zag ik een goed lopende aanval die door een assist van Imad, Zakaria in stelling bracht die de 2-1 maakte.

De tweede helft is inmiddels al weer 10 minuten onderweg, ik zie een speler van ons, een tegenstander passeren en de volgende tegenstander stond er ook al weer om de bal te veroveren, ook die werd nog net ontweken en bij de volgende tegenstander raakte onze speler geblesseerd. Het resultaat van te lang de bal aan de voet houden en niet om je heen kijken waar de bal wel heen zou kunnen, we kozen er steeds voor om de bal vooruit te willen spelen, een pass terug was er te weinig en bal verlies was dan meestal het gevolg. We krijgen een vrije trap enkele meters buiten het strafschopgebied, bijna iedereen is bezig zijn positie in te nemen en enkele zijn nog onderweg en er besluit een speler maar vast op doel te knallen……….verbazing van de meeste spelers en de bal ging ook nog eens over-en-naast. Het duurde tot in de 15e minuut in de tweede helft voor het eerste schotje op doel van de tegenstander komt. In de 20e minuut kreeg Imad nog een goeie kans op links na een goeie voorzet, maar hij besloot met een terugspeelbal in plaats van een schot op doel. Het bleef daardoor spannend, tegenstander probeerde met countervoetbal ons te verrassen, ik was blij met de inzet van Rick en Joey die veel aanvallen kregen te verwerken.
We zijn inmiddels in de 22e minuut waarin Maurits laat zien dat hij niet alleen hard kan schieten maar hierbij ook op doel kan mikken en deze keer, vanaf ruim buiten het strafschopgebied wist te scoren. De keeper kon er ook weinig aan doen en de 3-1 staat op het bord. Het waren rommelige aanvallen maar er kwamen nog enkele mogelijkheden, Imad kon zelfs deze keer in vrije positie de keeper weer niet passeren. Het zal moeilijk worden om niet teveel verliespunten op te lopen, het lijkt echter onvermijdelijk, jullie coaches zijn er nog heel positief onder. Ik heb regelmatig gelezen in mailverkeer “jongens goed gespeeld (ook bij verlies) maar als jullie zo blijven spelen komen de punten vanzelf”…………………??????

Komende week tijd voor een paar stevige trainingen want volgende week komt Stolwijk D1 bij ons op bezoek, 09:45 uur, in Stolwijk hebben we gemerkt dat die jongens goed kunnen voetballen…nu wij nog.