B2 binnen 2 minuten met 0-2 voor en toch verloren

...
78'

B-Junioren, B2, 3e klasse 13

27 april 2013 14:30

De spanning is weg en de druk is eraf als je al kampioen bent met nog twee wedstrijden te gaan….

Gouderak echter heeft nog kans op de 2e plaats.

Op het veld in Schoonhoven kregen de jongens een leuke verrassing, een team”kampioens”foto en een mooie kampioensmedaille, daarna vertrokken we.

Jasper kon helaas niet mee, hij was met naar het HAP voor zijn knie en Mo, die was moe van de trip naar Parijs hoorde ik zeggen en daarom was Giorgio van de C1 gevraagd mee te gaan naar het winderige veld langs de dijk in Gouderak.

Langs de kantine, op de bankjes, zaten we uit de wind en als de zon er was, was het nog lekker ook!

We zaten nog maar net of Schoonhoven stond met al 0-2 voor!

Levi schoot de bal vanaf rechts naar het strafschopgebied en via Rick B. kreeg Schoonhovense Ayoub de bal en was de 0-1 een feit na nog geen minuut spelen.

Voor we met onze ogen konden knipperen had Rick B., de door Wietse genomen vrije trap erin gekopt en stond het 0-2.  Dat, en het feit dat er niets meer op het spel stond liet de aandacht wat verslappen en in de 13e minuut maakte de Gouderakse Ayoub de aansluitingstreffer. Toch waren de meeste kansen voor Schoonhoven, de Gouderak doelman (af en toe luid schreeuwend) kon het schot van Rick B., na een mooie voorzet van Levi, tegenhouden. Aan de andere kant moest Jaysey ook een keer in actie komen en ook hij had de bal. Vlak voor rust sleepte Bas er een corner uit, die genomen werd door Tommy. De bal bereikte Giorgio die voor het doel stond, maar helaas schoot hij over, voor de ogen van zijn vader die net aan was komen lopen.

In de tweede helft had Schoonhoven windje mee, maar het zat niet mee.  De bal wilde er maar niet in, Tommy´s vrije trap ging naast, Wietse´s vrije trap net over,  Levi´s lobje over de keeper en het doel en Benjamin miste meerdere malen en als je niet scoort…… tja, dan doet de tegenstander het.  In de 58ste minuut  maakte Gouderak, door een fout in vvs verdediging, een goal, die eigenlijk ook nog door Jaysey gehouden had kunnen worden. 2-2.

Wederom kwamen er kansen voor Schoonhoven. Benjamin liep na een pass van Tommy alleen op het doel af, maar vond de keeper op zijn weg.  Dayo kon de bal na een vrije trap van Wietse er niet  inwerken en wederom was het Gouderak dat wel succesvol was met een kopbal in de 78ste minuut. Schoonhoven ging er nog even tegenaan maar het mocht niet baten. Ondanks dat B2 al kampioen is, baalden ze er toch van. Gouderak was superblij en het leek wel alsof zij kampioen waren geworden!

“leuk toch”, zou Gijp zeggen.

De strijd om de 2e plaats is hierdoor wel spannend geworden. Als Gouderak de wedstrijd die het achter loopt wint zijn er drie teams met 32 punten. Hopen voor ze dat de geplande fantasieopstelling van Schoonhoven van de wedstrijd op 11 mei tegen ONA toch nog veranderd wordt!