DCV 10

Mannen Zaterdag reserve, 6, 8e klasse 09

23 maart 2013 14:30

Schoonhoven begon sterk aan het duel, wat onder zeer koude omstandigheden gespeeld werd.

Na 10 minuten was het al raak, door een doelpunt van Sergey Bleijenberg, dat voor de lijn nog wel van richting werd veranderd, maar schutter blijft koning. Na de 1-0 ging het snel, 2 minuten later was het weer raak, na wederom een doelpunt van Sergey Bleijenberg, die een bal van buiten de zestien meter in schoot en scoorde. Het bijna kampioen zijnde Schoonhoven leek geen gas terug te nemen en nam binnen tien minuten een 3-0 voorsprong na een plaatsbal van Steven de Jong die na afloop aangaf dat hij de keeper voor zijn goal zag staan, vlak voor rust werd het ook nog 4-0 na een goede vrije trap van Steven de Jong die Jeroen Bot zo binnen kon lopen.

Schoonhoven dat zich met de ruststand van 4-0 al een overwinning rijker rekende bleef in de 2e helft sterker. Binnen 5 minuten resulteerde dat al in de 3e goal van Sergey Blijenberg. De 6-0 kwam een kleine 20 minuten voor tijd op naam van Amine Salaheddine. Schoonhoven leek geenszins van plan DCV terug te laten komen in de wedstrijd, waardoor dat team steeds meer frustratie kreeg. De laatste goal was een echte eigen goal. De Schoonhoven keeper werdt het behoudens een paar schoten van buiten de zestien totaal niet lastig gemaakt. Dat in tegenstelling tot vorige week toen de nummer 10 die er vandaag niet bij was, nog wel voor dreiging zorgde. Voor de supporters was het geen pretje 90 minuten langs de lijn te staan, maar zeker voor de Schoonhoven supporters werd het door de 7 goals zeker minder koud. Volgende week heeft Schoonhoven kans de titel te pakken als het wint in Capelle.