82'

Mannen, 1, Groep 1 25

27 augustus 2013 20:00

Moussaoui, M.

Na twee wedstrijden is voor Schoonhoven het doek al gevallen in de beker. Na de nederlaag tegen UNIO (2-1) werd er ook verloren van SV Ommoord. De Rotterdammers waren met 4-1 een maatje te groot voor de Schoonhovenaren.

Trainer Bert Potuyt zag zijn ploeg het moeilijk hebben tegen de 2e-klasser. De thuisploeg was gretiger en had meer beweging in de ploeg. Door een fout van Erik Zuurmond kwam SV Ommoord al snel op voorsprong. Zuurmond hield in het strafschopgebied het shirtje vast van een Ommoord aanvaller. De scheidsrechter wees resoluut naar de 11-meterstip en dit buitenkansje werd onberispelijk binnengeschoten.

Schoonhoven kon geen vat op haar tegenstander krijgen, maar wist met een snelle uitbraak toch op gelijke hoogte te komen. Het was Wim Overbeek die Paul Hom in stelling bracht. Nog voor rust kwam SV Ommoord wederom op voorsprong. Na de 2-1 was het eigenlijk over en uit voor Schoonhoven. De Rotterdammers gaven in de 2e helft het initiatief niet meer uit handen en wisten nog twee keer te scoren en op 4-1 te komen. Voor Schoonhoven was alleen Rob Arbeider nog dicht bij een doelpunt met een schot op de paal.

Zo verloor Schoonhoven van een sterke tegenstander. Dit kan gebeuren, maar Bert Potuyt zal absoluut nog niet tevreden zijn met de wijze waarop. Het elftal speelt nog niet als team en dit zal nodig zijn om in de eerste competitiewedstrijd een tegenstander als Soccer Boys te kunnen verslaan. A.s. zaterdag speelt Schoonhoven eindelijk haar eerste thuiswedstrijd. Dan ontmoet het in de laatste bekerwedstrijd Spirit. De Ouderkerkers speelden gisteren 3-3 gelijk tegen UNIO.