Eenvoudige oefenzege voor Schoonhoven

HVV Ras 1

1 - 5

10 augustus 2013 14:30

Schoonhoven heeft de eerste wedstrijd van het seizoen eenvoudig weten te winnen. In Den Haag werd HVV Ras met 5-1 opzij gezet. Met 3 doelpunten had Pieter Meijer een belangrijk aandeel in de overwinning.

Tegenstander HVV Ras degradeerde twee jaar op rij en zal dit seizoen in de 4e klasse uitkomen. Vanaf de eerste minuut was het krachtsverschil duidelijk. Schoonhoven was de betere ploeg en het was wachten op doelpunten. Via Pieter Meijer en Paul Hom kwam Schoonhoven nog voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na een aantal wisselingen in de rust werd het spel van Schoonhoven er niet beter op. De thuisploeg kon zelfs terugkomen tot 2-1. In de slotfase van het duel werd het duel alsnog ruim in het voordeel van Schoonhoven beslist. Pieter Meijer 2x en Wim Overbeek brachten de stand op 5-1.

Bert Potuyt gebruikte deze middag 15 spelers, onder wie nieuwelingen Joel Kruisselbrink en Mart Zwijnenburg. Beide spelers lieten net als de teruggekeerden Robin Heykoop en Erik Kuiper een prima indruk achter. Het maakt de keuze voor Potuyt er alleen maar groter op.

A.s. dinsdag speelt Schoonhoven haar tweede oefenwedstijd. Dan speelt Schoonhoven uit tegen ASW in Waddinxveen. Aanvang 20:00 uur.