...

Mannen, 1, Groep 1 25

31 augustus 2013 15:00

Hul, C.D.R. van der

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is op een teleurstelling uitgelopen voor de Schoonhovenaren. Tegen streekgenoot Spirit ging Schoonhoven hard onderuit. Spirit was met 7-3 te sterk.

Schoonhoven begon nog redelijk aan het duel met Spirit. Al in de 6e minuut kwam het op voorsprong. Een corner werd door een Spirit speler achter de eigen doelman gewerkt. Naarmate de eerste helft vordere voerde Spirit de druk op zonder echt grote kansen te krijgen. Na een half uur spelen zou wel de gelijkmaker vallen. Een voorzet van de rechterkant van het veld werd slecht weggekopt, waarna in de rebound de 1-1 werd binnengeschoten. Op slag voor rust zouden de bezoekers op voorsprong komen. Een schot van 25 meter leek een eenvoudige prooi te worden voor doelman Van Cappellen, maar hij zag de bal door de benen in het doel belandden.

In de 2e helft was het Spirit dat binnen 8 minuten de stand naar 5-1 had gebracht en de supporters van Schoonhoven vreesden het ergste. Na de 6-1 deed Schoonhoven iets terug via Wim Overbeek. Het was nog niet over met de doelpunten. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, waardoor de einduitslag op 7-3 werd bepaald.

Zo werd de voorbereiding afgesloten met een nederlaag. Bert Potuyt zal nog allesbehalve tevreden zijn over het niveau wat zijn elftal de afgelopen weken liet zien.  De ploeg vertoonde in de voorbereiding nog niet de vorm waarmee het vorig jaar op een haar na promotie misste. Bert Potuyt heeft nog één week om zijn elftal op scherp te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Soccer Boys.