Capelle B2

B-junioren, B1, Groep 2 06

19 oktober 2013 11:00

H.de Vries

De laatste wedstrijd uit de bekerpoule stond op het programma met als tegenstander Capelle B2.

Anass deed weer mee en net als vorige week zaten Tom en Amine op de bank. Omdat er één speler meer mee deed dan tegen DCV had ook Giorgio daar plaats genomen.
Coen stond op doel en Anass, Joris, Jelle en Mijke namen de verdediging op zich. Julian, Shahram en Walter namen het middenveld voor hun rekening en Robbin, Tiago en Illias vormde samen de voorhoede en Jaysey was wederom de vlagger.

We kwamen net iets te laat aan maar gelukkig hoefden we niet ver te lopen, want er werd op het 1e veld gespeeld.
Het eerste wat we zagen was een slecht genomen corner van Capelle. Toch bleek na even kijken dat de jongens van Capelle elkaar erg makkelijk vonden. De Schoonhovense spelers konden dit echter niet, er werd veel te weinig gepraat en een aantal jongens
leken nog wel te slapen. Daarom liet Coach Ari zich waarschijnlijk regelmatig horen met aanwijzingen. De eerste kans voor Schoonhoven kwam pas op de helft van de 1e helft en dat was een schot van Shahram.
Tien minuten voor tijd wist Julian knap te voorkomen dat de bal over de achterlijn ging en schoof hem voor het Capelse doel.
De bal rolde echter rustig voor de goal langs en ging via de paal het veld weer in. Iedereen van Schoonhoven stond te slapen en zo ging deze kans op 1-0 voorbij.
Kort nadat nummer 14 van Capelle geblesseerd uit was gevallen kapte een Capellenaar onze verdediging uit en had hij alleen Coen nog voor zich. Die kon er weinig aan doen dat de bal van korte afstand ingeschoten werd.
Er kwam nog een kans voor Walter, maar de keeper kon de bal net wegtikken en zo stond er 0-1 op het, jaja, werkende scorebord.

In de rust liepen de reservespelers van beide teams zich warm voor de 2e helft en aan beide zijden zagen we jongens die met hun trainingsbroek in hun kousen, die hoog opgetrokken waren, liepen. Een nieuwe trend?

In de tweede helft begonnen Ilias, Jelle en Julian op de bank. Anass, Joris, Tom en Mijke vormden de verdediging, Amine Walter en Shahram bezette het middenveld en Giorgio, Tiago en Robbin moesten voor het gevaar voorin zorgen.
Dat leek te gaan lukken. Al na 2 minuten spelen moest de Capelse keeper een redding uitvoeren na een schot op doel van Tiago.
Slechts drie minuten later werd de goede moed al de kop in gedrukt. De nummer 10 van Capelle schoot de bal voor het doel van Schoonhoven alwaar de nummer 9 van Capelle de bal erin schoot. Had hij het niet gedaan dan stonden er nog twee Capellenaren klaar om het te doen. "Lijkt de verdediging van Feyenoord wel", hoorde ik iemand langs de lijn zeggen.
De aansluitingstreffer liet echter niet lang op zich wachten, ik geloof zelfs vanaf de aftrap, want ik zat nog te schrijven, schoot Tiago op doel. In 1e instantie redde de keeper, maar in de rebound schoot Tiago hem er alsnog in.
Het zou helaas echter het enige Schoonhovense doelpunt blijven.
Er waren een aantal spelers die erg hun best deden, maar ook een aantal waarbij de beleving ver te zoeken was.
Een kwartier in de 2e helft kreeg Capelle een corner, die door iedereen gemist werd, daarna volgde een afstandsschot, waarschijnlijk bedoeld als voorzet van, alweer, de nummer 9 van Capelle die hoog in het net verdween.
Twee minuten later werd het 1-4 na alweer een corner. "Let op de afvallende bal!, Dat was al de tweede keer", riep Ari.
Tiago werd gewisseld voor Ilias.
Er was nog een mega kans voor Giorgio die de bal voor het inschieten had, maar het te makkelijk wilde doen en de keeper de kans gaf de bal te pakken. Giorgio raakte niet lang daarna geblesseerd aan wat wij konden zien zijn nek. Hij verliet het veld en Julian nam zijn plaats in. Zondag is Giorgio naar het ziekenhuis geweest en werd een lichte hersenschudding en een zwaar gekneusde nekspier geconstateerd. Hopelijk gaat het snel beter met hem! Gelukkig is het herfstvakantie dus kan hij rustig aan doen!
In blessure tijd werd een goed afstandsschot van Amine, mooi overgetikt door de doelman van Capelle.
Gelijk hierna werd er afgefloten en is het 1e verlies van B1 in dit seizoen een feit.

Met hetzelfde aantal punten als de nummer 2, maar met een beter doelsaldo (vier doelpunten verschil) eindigt Schoonhoven op de 1e plaats in de bekerpoule. Afwachten nu wie ze gaan treffen in de competitie.

Volgende week een zaterdagje vrij en op 2 november weer het veld op voor de competitie!

Spelers: Koen Siegert, Jelle Bakker, Anass Belali, Robbin Brouwer, Giorgio Getrouw, Ilias Harracha, Amine Karroem, Walter van Maurik, Shahram Omary, Mijke Roelfsen, Julian van Schaik, Joris Steverink, Tiago de Vries, Tom Kruiper.