Assist: Chiel Schenk
Sem Faaij (schot)

E-pupillen, E4, Groep 5 06

7 september 2013 8:30

E4 speelde haar 2e bekerwedstijd tegen DCV E2, helaas alweer om 08:30 dus konden we om 07:30 al verzamelen op ’t van Hofland en dat op de dag na de Beach party @theLek. Maar daar hadden de jongens gelukkig geen last van.

Onder aanvoerderschap van onze Chiel gingen ze erg scherp van start. Dit resulteerde is vele grote kansen, bal op de paal en een uitblinkende keeper van DCV. Later bleek de keeper in een veel hoger team te spelen, hij mocht niet eens op de teamfoto. Maar toch kwamen we na ongeveer 15 minuten spelen op een verdiende 1-0 voorsprong door Alex na een prachtige assist van Sem. Helaas bleef het voorlopig bij 1 doelpunt verschil. En wat er bij het Nederlands 11tal gebeurde tegen Estland gebeurde ook bij de E4. Als je zelf niet meer scoort, scoort de tegenstander de gelijkmaker (voetbalwet). Met enig geluk en de paal caramboleerde de bal het doel in, 1-1 de rust in.

De tweede helft was zo nodig nog spannender dan de 1e , met nog meer kansen via Troy, Sem, Alex en Karsten. Maar de keeper was in de tweede zelf nog beter dan in de 1e helft, erg frustrerend, vooral voor de meegereisde toeschouwers. Maar Schoonhoven gaf de moed niet op en via een mooie aanval over links, passte Chiel de bal op Alex die met een harde knal zijn tweede doelpunt maakte. Gelijk van de aftrap stormde Schoonhoven naar voren en maakte Sem een assist van Karsten prachtig af, 1-3.

Nu leek de wedstrijd gespeeld, maar keeper Roan moest toch nog een aantal schitterende reddingen verrichten en hield Schoonhoven op de been. Dat het in de laatste minuut nog 2-3 werd is alleen voor de statistieken. Prachtige overwinning mannen, volgende week gelukkig thuis, tegen koploper Dilettant E2. Ik neem aan dat deze topper op het hoofdveld gespeeld zal worden.