0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

28 september 2013 14:30

Fonseca, O.A

Na het grote verlies vorige week tegen VVOR, herstelde Schoonhoven zich enigzins tegen Victoria ’04. Na 90 minuten voetballen stond er 0-0 op het scoreboard en daar mocht Schoonhoven op basis van de 2e helft zeker niet over mopperen.

De stabiliteit in het elftal van Bert Potuyt is nog ver te zoeken. De ploeg is nog op zoek naar de juiste vorm. Tegen Rodha ’76 ging het voorspoedig, maar vorige week ging het mis. Tegen VVOR zakte de ploeg door de ondergrens en verloor het op eigen veld met 4-1. Tegen Victoria ’04 had Schoonhoven de kans zich te herstellen.

De eerste helft was duidelijk beter dan de week ervoor. Er was meer beleving en Schoonhoven hield eenvoudig stand. De beste kans in deze eerste helft was voor Mike Ketelaar. De aanvaller die de vakantie vierende Robin van Elteren verving, mocht alleen op de doelman af. Echter, oog in oog met de doelman wist hij niet tot scoren te komen. Schoonhoven kreeg nog een groot aantal hoekschoppen te nemen, maar hier werd nauwelijks gevaar uit gesticht.

In de tweede helft was het spelbeeld duidelijk anders. Schoonhoven begon redelijk aan het tweede bedrijf en had op voorsprong moeten komen. Het was Mart Zwijnenburg die met de bal aan de voet vanaf eigen helft doorstootte richting het doel van de tegenstander. Op het moment dat iedereen verwachtte dat Zwijnenburg zijn actie zou promoveren tot doelpunt besloot hij de bal af te leggen. De bal kon onderschept worden, waardoor de kans verloren ging.

Na deze kans was het Victoria’04 dat de wedstrijd dicteerde. De Vlaardingers kregen voldoende kansen om de score te openen, maar de lat, paal en doelman Van Cappellen stonden in de weg. Schoonhoven kwam er nog maar moelijk uit. Ondanks de druk van de thuisploeg kreeg Schoonhoven nog wel een paar kleine kansen. Marc Kruiper was bij een cornerbal het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal belandde via de keeper op de lat.

In 90 minuten voetballen werd er dus niet gescoord en werden de punten verdeeld. Op basis van de tweede helft kan Schoonhoven daar niet ontevreden over zijn. Victoria ’04 zal met het gevoel van het veld zijn gestapt dat er meer ingezeten had.

Volgende week ontvangt op eigen veld PPSC. Robin van Elteren zal dan weer van de partij zjin. In tegenstelling tot Rogier Peltenburg. De aanvaller liep vorige week tegen een vervelende ooginfectie op en zal naar verwachting nog een aantal weken uitgeschakeld zijn. Vanaf deze plaats wensen we Peltenburg veel sterkte met het herstel.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Ruissen, Kruiper, Zwijnenburg, Heijkoop (Kruisselbrink), Potuyt, Overbeek, Meijer, Arbeider (Kuiper), Ketelaar en Hom