E4 wint topper tegen Capelle E4 in thriller met 3-4

3 - 4

Schoonhoven JO11-4

E-pupillen, E4, Groep 5 06

12 oktober 2013 8:30

Na een zeer natte vrijdag, was het weer vroeg opstaan en gelijk op internet kijken naar de afgelastingen. Gelukkig heeft Capelle veel kunstgrasvelden en konden we “gewoon” om 07:30 verzamelen. Het was koud en donker maar onze bikkels hadden daar vandaag geen last van. Helaas ontbrak Milan door een gebroken teen en dit na een gebroken arm aan het begin van de bekercompetitie is hij met recht onze pechvogel. Beterschap en hopen dat je snel weer mag voetballen.

Onder aanvoerderschap van Karsten startten de (wederom) grote jongens van Capelle sterk aan de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Maar toch kwamen ze na 10 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong.  Helaas bleef Capelle iets sterker, hoewel onze jongens nu ook steeds gevaarlijker werden. Op het moment dat wij de 1-1 zouden moeten scoren, viel het doelpunt aan de andere kant. Er moest wel weer doellijntechnologie aan te pas komen om te bepalen of de bal de doellijn was gepasseerd. Maar sportief als we zijn, gaven we allen ruiterlijk toe dat deze bal helemaal over de lijn was geweest: 2-0.

Vandaag gingen de kopjes niet naar beneden, maar werd er juist een tandje bijgeschakeld. Dit resulteerde in een prachtige pass van Alex, die Karsten hard in het doel schoot: 2-1. Schoonhoven denderde nu door en Capelle stond met de rug tegen de muur. Na een aanval uit het boekje gaf Chiel de assist op Karsten die nu de 2-2 binnen schoot. Nu bleek dat Capelle ook over veerkracht beschikte en strafte geklungel bij Schoonhoven direct af 3-2. Vlak voor rust bracht de keeper van Capelle nog één keer redding op een harde knal van Schoonhoven.

Na de rust kwam Schoonhoven feller en gretiger uit de kleedkamer (5 minuten rust vonden ze wel genoeg). Er kwamen gelijk groten kansen via Jeroen, Chiel , Sem en Karsten. Maar ook Capelle was regelmatig erg gevaarlijk. Vandaag was wederom goed te zien wat keeper Roan de afgelopen weken op zondag in Gouda geleerd heeft tijdens de speciale keeperstraining. Er komt geen bal meer in.

Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker, 3-3, door een mooie steekpass van Chiel op Karsten, die alleen op de keeper afkon gaan. Deze keer wist hij koel te blijven en de bal goed in de hoek in te schieten. Toen was Schoonhoven los, en Capelle moegestreden en ging Schoonhoven erop en erover. Jeroen wist na een mooie aanval Chiel te bereiken, die goed bleef kijken en de keeper van Capelle kon verschalken, 3-4.

Dat de scheidsrechter langer liet doorspelen was vooral voor de hartslag van de verkleumde toeschouwers erg slecht, maar onze jongens vochten zich naar het einde en gaven de overwinning niet meer weg.

Fantastische overwinning door deze prachtige teamprestatie (met z’n allen), gaan we nu naar de volgende bekerronde.