76'
79'

B-junioren, B3, Groep 4 05

19 oktober 2013 12:45

Wedstrijd tegen Zoetermeer de nummer 2 van de poule stond vandaag op het programma.
Tom en Dominique waren er niet bij en Wouter was niet lekker maar gelukkig wilde Mohammed Ouahalou invallen.
Dat Zoetermeer een waardige tegenstander was bleek wel na de eerste minuten met hun snelle en sterke spitsen die voor gevaar zorgde.
Een bal die diep werd geplaats voor de spits van Zoetermeer was door Coen verkeerd beoordeelt door los te roepen want Niels had de bal weg kunnen schieten maar de spits tikte de bal net weg voor Coen en dus 1-0 achter.
Schoonhoven begon beter te voetballen en de snelle spitsen werden goed opgevangen waardoor wij meer kansjes kregen om op doel te schieten, toch duurde het tot de 33 minuut voordat wij eindelijk de 1-1 konden scoren door Mohammed die met een voortreffelijk afstandsschot over de keeper heen schoot en doel trof.
Zoetermeer leek wel wat aangeslagen hierdoor want 3 minuten later was het Sven die met een geplaatst schot na een voorzet van Floris het doel trof.
Nog voor de rust was het 3-1 nadat een diepe bal op Mark die de bal voorgaf en Floris verwoestend uithaalde in de VERRE hoek.
De tweede helft bracht een ander beeld Zoetermeer ging natuurlijk voor de winst en hun sterke en snelle spits zette er nog een tandje bij wat voor gevaarlijke situaties zorgde en Coen moest aan het werk.
Een corner in de 11e minuut werd ook goed binnengekopt door de sterke spits die overigens vrij mocht inkoppen.
3 minuten later was de stand weer gelijk 3-3 door een schot uit de 2e lijn.
Schoonhoven kwam nog maar mondjesmaat onder de druk vandaan maar was niet gevaarlijk genoeg meer en dus bleef de druk op ons doel groot.
Toch kregen wij nog wel kansen maar die werden door hun verdediging goed gepareerd een terugspeelbal op de keeper werd opgepakt en dus een indirecte vrije trap ideaal voor Floris en hij scoorde ook met en mooi schot met gevoel geschoten over de keeper net onder de lat, iedereen juichte allen floot de scheidsrechter gelijk af voor een vrije trap tegen want de bal was door niemand aangeraakt helaas het doelpunt werd afgekeurd.
En nu waren wij hetzelf die met de voetbalwet te maken kregen en dus scoorde de sterke spits de 3-4 met een mooi schot op doel met de buitenkant geschoten.
Floris kreeg nog een kans omdat de keeper een schot van Floris zelf losliet maar een verdediger wist de bal op de lijn te keren.
Doordat wij de gelijkmaker wilde scoren kregen de spitsen van Zoetermeer meer kansen een bal op de paal behoedde ons voor nog een goal tegen maar de 3-5 lag er een minuut voor tijd in toch in.
Helaas verlies voor ons wat wijzelf in de gehele 2e helft hebben laten liggen doordat de combinaties niet goed meer liepen en er toch een aantal mannen teveel energie moesten leveren.
Volgende week tegen koploper DSO we zullen toch een betere 2e helft moeten laten zien.