Schoonhoven vergeet te scoren en lijdt onnodige nederlaag

3 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

26 oktober 2013 14:30

Platteschor, P.W.

Schoonhoven heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 3-2 te verliezen van CVC Reeuwijk. Dit had het elftal van trainer Bert Potuyt volledig aan zichzelf te danken door de vele kansen die het kreeg niet te benutten. Schoonhoven mist door deze nederlaag de aansluiting met de top van het klassement.

Op zaterdag 26 oktober moest Schoonhoven afreizen naar Reeuwijk om te spelen tegen de plaatselijke CVC. Beide ploegen hadden uit 6 wedstrijden 8 punten vergaard en konden zichzelf terugvinden in de middenmoot van de ranglijst. Voor beide ploegen was het dus zaak een goed resultaat te behalen om aansluiting te behouden met de kop van ranglijst. Schoonhoven begon erg slordig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden op het middenveld en binnen 5 minuten kreeg het al vijf corners te verwerken. De corners werden echter niet gevaarlijk en Schoonhoven doelman Van Cappellen kon daardoor zijn doel schoon houden. Na een slordige beginfase kwam Schoonhoven wat beter in het spel. Het spel was nog steeds verre van goed, maar de aanvallers werden steeds vaker bereikt en dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Wim Overbeek. Na een kwartier spelen kreeg de middenvelder van Schoonhoven de bal op de zestien meter aangespeeld en twijfelde geen moment. Met een mooi hard schot werd de doelman van CVC Reeuwijk kansloos gelaten.

Schoonhoven kon uiteindelijk maar een kwartier genieten van de 0-1 voorsprong. Na 27 minuten kreeg CVC Reeuwijk opnieuw een corner te nemen. De bal werd slecht en laag voorgegeven maar niemand van Schoonhoven wist de bal weg te werken. Het was daarna een koud kunstje voor de speler van Reeuwijk om de bal achter Van Cappellen te werken. Een tegenvaller voor Schoonhoven want CVC Reeuwijk was verder nog niet echt gevaarlijk geweest. Alleen de corners zorgden voor onrust in de Schoonhoven defensie. Schoonhoven kreeg na de 1-1 een aantal grote mogelijkheden om een grote voorsprong te nemen voor rust. De grootste kans was voor spits Paul Hom. Een slecht weggewerkte bal door de CVC verdediger ging over de eigen doelman heen en kwam voor de voet van de Schoonhoven spits terecht en die dacht de bal simpel in het lege doel te werken. Hij werd hierbij echter gehinderd door mede aanvaller Ketelaar die ook dacht te kunnen scoren. Beide spelers liepen hierdoor tegen elkaar aan de bal werd naast het lege doel gewerkt waardoor de stand 1-1 bleef. Twee minuten later was het linkermiddenvelder Pieter Meijer die een grote kans kreeg op de 2-1. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam bij de 2e paal terecht en Meijer had de bal voor het intikken. Helaas voor Schoonhoven wist ook Meijer de bal niet in het lege doel te werken.

Schoonhoven kwam uiteindelijk toch nog op een 2-1 voorsprong voor rust. Het was Kelvin Potuyt die de bal vanaf de zestien meter in de verre hoek schoot. Het had zelfs nog 3-1 kunnen worden voor rust. Aanvaller Ketelaar kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en had de hoek voor het uitkiezen maar faalde oog in oog met de doelman. Schoonhoven ging uiteindelijk de rust in met een 2-1 voorsprong maar had het aan zichzelf te danken dat het niet met een ruimere marge de kleedkamer in ging.

Schoonhoven trainer Potuyt zal niet blij geweest zijn met het vertoonde spel voor rust want hij wisselde in de rust 2 spelers. Ketelaar en Kruisselbrink werden vervangen door Nagtegaal en Adoudy. Laatstgenoemde liet na rust gelijk van zich spreken door een bal snoeihard op de lat te schieten. Er ging echter wel weer een grote kans verloren en tussenstand bleef daardoor 1-2. In de beginfase van de 2e helft kreeg Schoonhoven nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden maar CVC Reeuwijk bleef stand houden. Doordat Schoonhoven de kansen niet wist te benutten bleef CVC Reeuwijk geloven in een goed resultaat. Dat goede resultaat kwam er uiteindelijk ook. Na 25 minuten spelen kwam CVC Reeuwijk op gelijke hoogte. Door slecht uitverdedigen van de Schoonhoven defensie, kwam de bal voor de voeten van een CVC speler. Deze wist zich wel raad met deze kans en schoot de bal achter doelman Van Cappellen. In de laatste 20 minuten golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. Beide doelmannen wisten hun doel echter schoon te houden.

In de 88e minuten leek Schoonhoven toch met de winst aan de haal te gaan. Een diepe bal van invaller Rob Arbeider kwam voor de voeten van spits Paul Hom terecht. Hom kon één op één richting de CVC doelman maar ook deze grote kans werd niet verzilverd. De Schoonhoven spits schoot de bal voorlangs en verprutste daarmee de kans om Schoonhoven de belangrijke 3 punten te bezorgen. Na deze kans leek de wedstrijd dus af te stevenen op een 2-2 gelijkspel. Niets was echter minder waar. De overwinning ging uiteindelijk alsnog naar de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de aanvaller van CVC Reeuwijk in de verre hoek binnengekopt en de eindstand werd daarmee op 3-2 bepaald.

Schoonhoven had het opnieuw aan zichzelf te danken dat er geen punten meegenomen werden naar de zilverstad. Het elftal speelde zeker geen goede wedstrijd, maar net als tegen Zestienhoven kreeg het genoeg kansen om een ruime overwinning te behalen. CVC Reeuwijk creëerde niet veel mogelijkheden maar wist de spaarzame kansen wel te benutten en houdt door deze overwinning aansluiting met de ploegen aan kop van het klassement. Schoonhoven moet voorlopig pas op de plaats maken en zal snel punten moeten gaan halen om niet te ver achterop te raken.

Volgende week speelt Schoonhoven een thuiswedstrijd tegen Floreant. De ploeg het Boskoop speelde dit weekend niet door een trieste gebeurtenis. Eerste elftal speler Zariouh is vorige week zondag getroffen door een hartaanval en overleed afgelopen woensdag. Een grote klap voor alles en iedereen bij Floreant en namens Schoonhoven wensen wij iedereen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Opstelling Schoonhoven: Van Capellen, Ruissen, Kruiper, Zwijnenburg, Heijkoop, Potuyt, Kruisselbrink (Nagtegaal), Overbeek (Arbeider), Hom, Ketelaar (Adoudy), Meijer.