E4 verslaat wederom koploper, dit keer Capelle E4, met 6-3!

Sem Faaij (schot)

E-pupillen zaterdag, E4, 5e klasse 11

23 november 2013 9:45

Eindelijk werd er weer eens gevoetbald in Schoonhoven, wel waren daar een paar vrachtwagens zand voor nodig. Maar beter voetballen in een zandbak dan thuis op de bank zitten kniezen.

Tot onze verbazing werden er deze week twee teams uit de competitie genomen en zag de nieuwe stand er in eens heel anders uit. Moesten we vorige week tegen koploper Alexandria, bleek deze week tegenstander Capelle bovenaan te staan.

De aftrap stond gepland om 09:45 (nu wel lekker uitslapen) en op veld 1R, het publiek was in grote getalen naar deze topper gekomen. Onder aanvoerderschap van Brent begon de E4 sterk, goed overspel en vol agressie. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties, waarbij een strakke corner van Chiel door een verdediger van Capelle in eigen doel werd gewerkt, 1-0.

Capelle schakelde twee tandjes bij en maakte gelijk uit de aftrap al 1-1. Capelle begon beter te spelen en de aanvallers vonden elkaar erg gemakkelijk.  Ook de E4 kwam geregeld gevaarlijk voor het doel van Capelle, maar de bal wilde er maar niet in. Helaas wel aan de andere kant, twee doelpunten kort achter elkaar, 1-3. Waarbij bij vele teams misschien de hoofies dan naar beneden gaan, gaan bij de E4 dit seizoen juist de mouwen omhoog. Via een prachtige steekpass van Chiel kon Karsten alleen op de keeper af en scoorde koelbloedig in het hoekje, 2-3 en floot de scheidsrechter kort daarna voor de rust.

Het lijkt erop dat onze jongens in de rust worden getrakteerd op Red Bull, want na rust blijken ze vleugels te hebben gekregen (of ze hebben wat Colombiaans bloed). Ze begonnen zeer gretig aan de 2e helft en maakte Jeroen al snel de gelijkmaker, 3-3. Nu waren ze helemaal los en Capelle wist niet wat ze gebeurde, kort daarna  maakte Karsten op aangeven van eerst Jeroen en daarna Chiel de 4-3 en de 5-3, waarbij vooral de actie van Chiel hierin het vermelden waard  is. Chiel omspeelde knap aan de rechterkant de keeper en vanaf de achterlijn zag hij Karsten vrijstaan.

Sem zorgde met een hard afstandsschot vlak onder de lat voor het slotakkoord, 6-3 (Bert, het is echt 6-3 geworden) en won de E4 wederom zeer verdiend van gewezen koploper Capelle. Dat Capelle nog drie keer op de paal schoot en keeper Roan nog een paar schitterende reddingen maakte was slechts voor de statistieken.

Prachtige overwinning, boys, we zijn weer terug in de bovenste regionen van de competitie, grote klasse!!!!!