E4 krijgt in sprookje tegen Dilettant E2 een lesje in effectiviteit en verliest met 0-3

Schoonhoven JO11-4

0 - 3

Dilettant E2

E-pupillen zaterdag, E4, 5e klasse 11

30 november 2013 8:45

Wie in sprookjes gelooft was op het van Hofland zaterdag om 08:45 (nieuwe tijd, altijd even wennen) op het goede adres. Onze tegenstander Dilettant leek zo weggelopen uit het sprookje de “Reuzen en de kabouters”. De grootste was een kop groter dan onze tweeling, de kleinste was een kop kleiner dan onze Chiel.

Onze jongens waren zo onder de indruk van deze sprookjesfiguren, dat ze dachten in de Efteling beland te zijn, pas na 5 minuten na het fluitsignaal schrokken ze wakker. Helaas stond Dilettant toen al met 0-2 voor, na een messcherpe counter en slecht uitverdedigen van Schoonhoven. Onze jongens begonnen nu met goed combinatie voetbal de aanval te zoeken, hieruit kwamen dan ook goede kansen. Maar helaas stond het vizier van Schoonhoven niet op scherp en moet gezegd worden dat de kabouters van Dilettant zeer goed stonden te verdedigen.

Na rust werd Schoonhoven sterker en sterker, maar speelde een beetje met twee linies, drie aanvallers en drie verdedigers, en dat liet een groot gat op het middenveld, waar één van de “Reuzen” wel raad mee wist. Toch kreeg Schoonhoven de meeste kansen, maar het werd een wedstrijd van “net niet”. De schoten gingen net naast of werden goed gehouden door de keeper van Dilettant of de laatste pas kwam net niet aan, doordat er net een teentje tussen zat van de Dilettant verdedigers. Helaas bleef het dus 0-2, tot in de slotfase Dilettant uit een corner nog de 0-3 maakte.

Jammer voor de nederlaag, wel hard gewerkt, goed overgespeeld, maar het lukte gewoon net niet, volgende week beter tegen Lekkerkerk uit om 08:30, altijd lastig.