E2 boekt een historische overwinning op Groeneweg E2

4 - 1

Groeneweg E2

E-pupillen zaterdag, E2, 3e klasse 05

8 maart 2014 9:45

Dat zaterdag 8 maart geologisch een historische dag zou worden, dat konden we alleen nog maar vermoeden toen we om 09:45 aftrapten. Onder ideale omstandigheden, zon hoog aan de hemel, goede temperatuur, lekker uitgeslapen en een fantastisch veld dat al lekker was ingespeeld door de E4 begon de E2 tegen een hele lastige tegenstander, nummer 3 van de ranglijst, Groeneweg E2. In de heenwedstrijd maakte Groeneweg grote indruk op ons daar zij toen via prima combinatievoetbal met een verdiende 5-2 overwinning de punten in Zevenhuizen hielden.

Helaas vandaag zonder de geblesseerde Mick, hopen dat hij volgende week weer inzetbaar is, maar met twee warm gespeelde spelers uit de E4, Sem en Karsten begon de E2 gelijk lekker fel tegen een wat slap Groeneweg (wellicht onderschatting).

Schoonhoven kreeg uit een corner van Viggo de eerste grote kans en ging het schot van Toine via een verdediger van Groeneweg net over. Uit de volgende corner kwam de bal voor de voeten van Lars en deze aarzelde niet en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek, zijn eerste goal dit seizoen en een belangrijke 1-0 voorsprong.

Na gepruts in de defensie van Schoonhoven maakte Groeneweg tegen de verhouding in de 1-1. Schoonhoven moest zich even herstellen van deze tegenslag maar kwam er weer bovenop door een lange rush van Sem over rechts die hij prima afrondde in de korte hoek, en gingen we met 2-1 de rust in.

Na rust walste Schoonhoven over Groeneweg heen. Groeneweg is de gehele 2e helft niet 1 keer voor het doel van Nordin geweest. Zelfs wilde men toegekende corners niet nemen en schopte Nordin dan maar de bal het veld in. De meegereisde supporters van Groeneweg vonden dat hun spelers beter op de grond konden gaan liggen, want dan zouden ze nog meer bewegen en zochten ze naar hun “witte zakdoekjes”.  E2 wist wel raad met deze zelf afgedwongen situatie.

Kort na rust maakte Justin op aangeven van Viggo zeer koelbloedig de 3-1. En een paar minuten later schoot Viggo zijn corner via de keeper er in 1 keer in, 4-1.

Wat volgde was onmacht bij Groeneweg en “galeryplay” bij Schoonhoven, maar de 4-1 bleef op het scorebord staan. Mannen, een zeer verdiende eerste overwinning. Koeman zou zeggen: “we hebben ons zelf vandaag wel beloond”. Deze overwinning zat er al weken aan te komen, grote klasse. Volgende week tegen Floreant kunnen we de rode lantaarn aan hun overdoen.