Schoonhoven gelijk in beker tegen Ommoord

53'

Mannen, 1, Groep 2 20

19 augustus 2014 20:00

Achterberg, J.

Schoonhoven heeft in de eerste ronde van de bekerpoulefase met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ommoord. De manschappen van Wim Eilander kwamen tot twee keer toe op voorsprong via Paul Hom, maar Ommoord wist beide keren de achterstand snel ongedaan te maken.

Vorig jaar werd van dezelfde tegenstander nog met 4-1 verloren in de beker, maar dit keer waren de ploegen gelijkwaardiger. Schoonhoven schoot geweldig uit de startblokken wat resulteerde in een snelle treffer van Paul Hom. Het zou eigenlijk ook het enige wapenfeit zijn van de Schoonhovenaren in de eerste helft. De ploeg liep teveel achteruit, was slordig in de passing en was elke keer net een stap te laat. Een persoonlijk fout ging vooraf aan de verdiende gelijkmaker. In het restant van de eerste helft bleef Ommoord de gevaarlijkere ploeg, maar tot scoren zouden de Rotterdammers niet meer komen.

In de tweede helft kwam Schoonhoven beter in haar spel en kwam het snel op een 2-1 voorsprong. Het was wederom Paul Hom die de keeper wist te verschalken. Ook deze keer was de voorsprong van korte duur. Dit keer was het een dode spelsituatie waar de Schoonhovenaren zich lieten verrassen. Na de gelijkmaker ging het spel op en neer en was Mart Zwijnenburg in de slotfase het dichtste bij de winnende treffer. Deze zou niet meer vallen en beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel. De andere wedstrijd uit de poule eindigde in een 7-2 overwinning van Antibarbari op SPV '81.