45'
Alex Prins (intikker)

E-pupillen, E2, Groep 3 08

13 september 2014 8:30

Vanaf de aftrap waren Zwervers E3 en onze jongens goed aan elkaar gewaagd. Met kansen over en weer was het wachten op wie de eerste goal zou scoren. Na diverse kansen voor onder andere Marco en Dylan en weer wat keurige reddingen van Roan (het wordt zo onderhand al gewoon dat we op hem kunnen bouwen als slot op de deur) kwamen onze jongens wat meer onder druk te staan. Na nog een gevaarlijk schot op doel van Marco zette de tegenstander nog meer druk. Dit resulteerde in een paar corners en uiteindelijk ook de 1-0 voor hen. Vervolgens zetten onze jongens een tandje bij en volgende er een corner, wat kansjes en uiteindelijk de verdiende gelijkmaker van Dylan: 1-1. Na wat kansen over en weer en een nare botsing van de weer sterk verdedigende Gijs met een tegenstander (resulterend in een bloed lip) was het rust.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste helft. Met kansen over een weer dus. Na vijf minuten rondde Marco een aanval keurig af en schoot de bal beheerst tegen de touwen: 1-2. Daarna begon het tij wat te keren in het voordeel van Zwervers. Een periode van ruim 10 minuten met corners voor Zwervers brak aan met zo ongeveer één corner per minuut (schiet de bal liever over de zijlijn of langs de zijlijn naar voren; dat scheelt wat pacemakers voor het publiek). In die periode maakt Zwervers gelijk en niet geheel toevallig na een corner; de corner werd eerst nog keurig afgeweerd maar dat mocht niet baten. Drie minuten later en na twee corners op rij maakten ze ook nog de 3-2. Waar menigeen het koppie zou laten hangen op zo’n moment, wisten onze jongens zich te herpakken en gingen driftig op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk ook na een keurige bal van Milan op Marco die vervolgens Dylan wist te vinden. Dylan wist wel raad met deze kans en maakte de 3-3. Vervolgens kreeg Zwervers maar weer eens een corner aangeboden. Maar gelukkig wist Roan er wel weer raad mee. Vijf minuten voor tijd af Milan een cross-pass op Dylan. Die vervolgens een voorzet gaf op de geheel vrijstaande Alex. Hij wist daar wel raad mee en tikte de bal beheerst achter een verbouwereerde keeper: 3-4!!! Dat was genoeg en in de laatste vijf minuten werd de wedstrijd keurig op slot gegooid.

Met alle corners voor Zwervers had Roan weer genoeg te doen en is het ook niet verwonderlijk dat hij wederom tot “man of the match” mag worden benoemd. Maar natuurlijk moeten we het met z’n allen doen en dat hebben jullie ook prima gedaan: als een team en hard gevochten. En dat is toch echt de basis van de winst. Houd dit vol jongens!!!

PS

Een woord van dank aan Leendert de Jong voor het leveren van de input voor dit verslag. Uw verslaggever had nog een klein Zwervers-uit-trauma en ging maar een stukje fietsen. Met de F-jes verloren we daar nl. een wedstrijd waar een ietwat streberige leider de scheidsrechter bleek en ook nog net zo lang door liet spelen tot ze de 1-0 maakten om daarna vrijwel direct af te fluiten. Gelukkig bleek de sfeer tijdens deze wedstrijd uitstekend: sportiviteit tussen de jongens op het veld en qua publiek.