XerxesDZB VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse 3

9 november 2014 13:00

Vandaag speelde de Dames eindelijk haar eerste thuiswedstrijd van de competitie. Xerxes DZB kwam op bezoek.

Vanaf minuut één was het al duidelijk dat het onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje Schoonhoven er alles aan gelegen was om het publiek te vermaken. Al binnen het kwartier stond het dan ook 3-0. Marina Hom maakte de eerste. Naomi Houdijk was met twee droge knallen verantwoordelijk voor de 2 en de 3-0. Schoonhoven ging door en het werd 4-0 door Marina Hom. Daarna stopte de dadendrang van Schoonhoven voor de rust niet, want Julia Teunissen maakte de 5-0. Marina Hom was verantwoordelijk voor de 6 en de 7-0, bij Marina's 3e kan ik niet om de assist heen. Ivana Gurnakova krulde de bal met buitenkantje links langs de verdediging precies op maat voor Marina Hom.

Schoonhoven speelde de 2e helft iets minder dan voor rust, maar dat mocht de pret niet drukken. Marina Hom maakte er na de rust 8-0 van. Waarna het de beurt was aan Fee Bektan om er 9-0 van te maken. Ik zei in de rust nog tegen haar, ik mis je nog op het scorebord, ze heeft zich er dus aan gehouden. Xerxes DZB kreeg nog wel een eretreffer cadeau. Na de tegentreffer was het woord weer aan Marina Hom die met nog twee doelpunten de stand uiteindelijk naar 11-1 tilde. De 11-1 was een mooi schot uit de draai. Ik heb bij vlagen, zeker voor de rust, echt genoten van het spel van de dames. Hopen dat ze deze stijgende lijn doortrekken.