39'
Ties de Kloe (schot)

F-pupillen zaterdag, F4, 8e klasse 01

8 november 2014 11:30

Je hebt van die teams die instorten in de tweede helft. De krachten vloeien weg, de concentratie verslapt. Maar niet de F4. Hoe langer de wedstrijd duurt, des te beter het team gaat draaien. Het is alleen jammer dat de eerste helft ook meetelt.

De trainers Roeland en Paul hadden voor het duel met Dilettant voor een nieuw systeem gekozen. Niet één, maar twee spitsen. Vol op de aanval. Maar in Krimpen aan de Lek moesten ze meteen iets nieuws verzinnen, want op verzoek van de tegenstander werd 8 tegen 8 gespeeld.

Iets te veel tegenstanders om op te letten, zo bleek in de eerste helft. Onze verdedigers stormden het liefst met z’n allen op de speler met de bal af, waardoor er aan de andere kant steeds een paar vrij stonden. Met 3 tegentreffers als gevolg.

Gelukkig schoot Timme ook raak, met een prachtige vrije trap waar Jens Toornstra (die dit ambacht uiteraard bij FC Utrecht heeft geleerd) met veel respect naar zou hebben gekeken.

De 3-1 achterstand was verdiend tegen de nu eens een keer niet veel grotere tegenstander. De fysieke strijd was in evenwicht, maar de jongens van Dilettant speelden net wat makkelijker samen.

Gelukkig hadden Roeland en Paul zich niet net als Guus Hiddink aan beloften gewaagd, anders had er wel heel veel druk op de tweede helft gestaan.

Na de rust was het allemaal anders. Lucas verdedigde nu zo scherp, dat zijn directe tegenstander er gek van werd en uit frustratie zelfs een por uitdeelde. Ties greep stevig in als centrale verdediger en met Marouan stond er achterin een stevig blok. Slechts één tegentreffer kwam er nog en daar viel weinig tegen te doen.

Met Rayan en de uit de spits teruggezakte Bilal was ook het middenveld op orde en zij zorgden samen met de spitsen Melle en Timme (na rust van de verdediging naar de aanval verplaatst) voor veel druk op het doel van de tegenstander. Vooral door pech bleef de beloning uit. Tot vlak voor tijd, toen Ties mooi in de korte hoek de 4-2 binnenknalde. Hij was ook de enige die scoorde in de penaltyserie.

Net als een week eerder tegen de Zwervers was de tweede helft uitstekend. Met de conditie en de mentaliteit zit het dus wel snor. Hopelijk is komende zaterdag de start ook goed tegen CKC en dan is een mooi resultaat mogelijk. Eerder, in het bekertoernooi, werd het 1-1 tegen de Rotterdammers.