H.de Vries

Na de kou van afgelopen dagen was het vandaag gelukkig aangenamer weer, er scheen zelfs een lekker zonnetje!
Mooi weer voor foto´s!

Schoonhoven B2 trad vandaag op het eerste veld aan tegen Olympia B2.

Schoonhoven begon goed en het spel vond de eerste tien munten hoofdzakelijk plaats op de helft van Olympia.

In de elfde minuut moest de keeper van Olympia met een snoekduik zelfs voorkomen dat een afstandschot de 1-0 voor Schoonhoven op het scorebord zou zetten en twee minuten later kreeg Mohammed O. een megakans toen hij alleen de keeper nog voor zich had, hij schoot de bal echter precies in zijn handen. Ik was dit nog aan het opschrijven toen de bal er aan de andere kant invloog. 0-1 voor Olympia nadat, zoals ik hoorde zeggen, de Schoonhovense verdediging eruit gelopen werd na een diepe bal.

Daarna voerde Olympia de druk op en in de 26e minuut, vlak nadat Gido erin gekomen was, scoorden ze de 0-2 uit een corner.

Even tussendoor, bij Heracles rende een marter over het veld, bij Schoonhoven vloog een ooievaar laag over! Ben benieuwd naar wie hij op weg was!

Vlak voor rust kregen beide teams nog een kans tot scoren.

De goed keepende Ruben voorkwam een doelpunt voor Olympia door de bal nog net weg te tikken en een vrije trap voor Schoonhoven ging hoog over.

Toen was het tijd voor een tosti en een kop thee.

In de tweede helft kwam Olympiaspeler Rick erin en hij werd al vrij snel gevaarlijk. Echter keeper van de tweede helft, Ryan, die het even goed deed als Ruben, tikte de bal prima over het doel.
Drie minuten later moest hij alweer ingrijpen om een doelpunt te voorkomen.

Het was bijna allemaal Olympia wat de klok sloeg.  Een vrij trap genomen door Rick van Olympia eindigde op de linkerpaal.

Ivo, die stond te vlaggen, zorgde nog voor een leuk momentje, hoewel misschien niet iedereen het gezien heeft. Hij wilde vlaggen voor een handsbal, maar deed dit zo enthousiast dat zijn vlag door de lucht vloog.

Ook opmerkelijk was dat, terwijl een eigen speler geblesseerd in het strafschop gebied lag, Olympia gewoon doorspeelde. Tot een doelpunt leidde dit echter niet, want Ryan redde alweer.

Nog opmerkelijker vond ik dat Mohammed Z. met de waterzak het veld in liep toen een Schoonhoven speler geblesseerd op de grond lag, terwijl een leider met de handen in zijn zakken toekeek.
Hartstikke goed van Mohammed dat hij dat wil doen, maar toch meer een taak voor een volwassene, maar dat is mijn mening.

Eindelijk kwam Schoonhoven ook weer eens voor het Olympia doel en er volgende zelfs vier corners kort achter elkaar.
Na de eerste corner kreeg Ivo de bal en hij schoot hard op doel, helaas kon de keeper er nog net met zijn vingertoppen bij om de bal over te tikken. Bij de derde corner werd de bal nog net door een Olympiaspeler van de lijn gehaald. De tweede en vierde leverde geen gevaar op.

Ongeveer in de 65e minuut kreeg de aanvoerder van Olympia geel en moest hij tien minuten naar de kant. Er was eigenlijk niet zoveel aan de hand. Wij kregen het idee dat hij alleen aan de scheidsrechter wilde laten weten dat de bal zacht was.

Ook invaller Rick moest naar de kant met geel omdat hij bij een vrije trap te dicht bij de bal stond en de bal tegen zijn rug kreeg. Zijn mede”gele kaart”speler was toen al weer in het veld.

Een minuut later floot scheidsrechter de Vries voor het einde van de wedstrijd en won Olympia terecht met 0-2.

Volgende week wordt er om 14:30 uit gespeeld tegen DSO B4 uit Zoetermeer die op dit moment twee plaatsen onder Schoonhoven staat, maar één wedstrijd minder  gespeeld heeft.

20 december is een beker en inhaaldag en dan wordt er voor B2 pas weer gevoetbald op 17 januari 2015, thuis tegen Jodan Boys B4 om 12:45.