32'
34'

F-pupillen zaterdag, F4, 8e klasse 01

20 december 2014 9:00

Eigenlijk ging alles goed. Tot de middenlijn, tot het doelgebied, zelfs tot de achterlijn van de tegenstander. Maar er zijn van die dagen dat de bal er gewoon niet in wil en er ook geen scheidsrechter zoals bij Excelsior – NAC is die gewoon een doelpunt toekent, als de bal nog niet eens over de lijn is.

Daarom verloor de F4 met 1-3 van CKC, dat niet langer de hekkensluiter is. Onverdiend, maar het is niet anders.

Zeker na rust, met de wind mee, stormde de F4. Aanval na aanval, scrimmages voor het doel van CKC, maar dat had na rust een kleine magneet op doel gezet. Alles rolde of stuiterde na de gekste scrimmages in de handen van het Rotterdamse jochie.

Ook in de eerste helft, met de wind tegen, hadden onze jongens een overwicht. Keeper Roel stond toen nog vooral uit te waaien, Lucas, Marouan en de grieperige Tim hadden achterin alles onder controle. Op het middenveld hadden Ties, Timme en Rayan de boel onder controle en voorin leek het wachten op een doelpunt van Bilal of Melle. Maar CKC kwam met een scherpe counter op voorsprong.

Niet voor lang, omdat voor het eerst dit seizoen uit een corner werd gescoord. Timme zette goed voor en Rayan gaf het laatste tikje.

Als het met tegenwind al zo goed ging, zou het met de wind mee allemaal wel goed komen, zou je denken. Eigenlijk was dat ook zo. Het meeste balbezit, de meeste kansen, maar het lukte niet om te scoren. CKC werd een paar keer afgestopt door Roel die goed uit zijn goal kwam, maar maakte counterend twee goals. Rayan, Bilal en Ties schoten nog wel raak in de strafschoppenserie.

Toch kreeg de eerste seizoenshelft een onbevredigend einde. Tegen CKC, dat ook de tegenstander was in de eerste wedstrijd ooit van de F4. Toen werd in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld, maar wisten onze mannen nog amper wat termen als plek houden, vrijlopen en overspelen allemaal betekenen.

Nu hebben ze al heel veel geleerd en wordt echt als een team samengespeeld. Dat belooft nog wat voor na de winterstop, als op 17 januari weer wordt begonnen in Rotterdam tegen Xerxes/DZB, op het Faas Wilkes Sportcomplex. Voor onze jonkies, die Wilkes niet kennen, deze link naar mooie beelden van deze voormalige voetbalgrootheid:  https://www.youtube.com/watch?v=A1KIHsP2GhQ

Misschien is het een inspiratie om na de winterstop die ballen er net wél in te knallen.