92'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

18 april 2015 14:30

Dalen, A.C.W. van

Schoonhoven heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2-2 gelijk te spelen tegen VVAC.  Op het moment dat de overwinning binnen leek, sloeg VVAC in de blessuretijd alsnog verdiend toe. Door het verlies heeft Schoonhoven de kampioenskansen niet meer in eigen hand. Met nog 3 wedstrijden is Altena de nieuwe koploper.

Na het 0-0 gelijke spel tegen Altena vorige week was de opdracht duidelijk. Nog vier keer moest er gewonnen worden om zeker te zijn van het kampioensschap. Wellicht dat die druk de ploeg te veel werd, want geen moment etaleerde de ploeg van Wim Eilander de vorm die het al maandenlang laat zien.

Toch zag het er in het begin van de wedstrijd helemaal niet naar uit dat Schoonhoven een lastige middag tegemoet zou gaan. Schoonhoven was duidelijk de bovenliggende partij en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Eerst was het Arie Versluijs die alleen op de doelman af mocht gaan, maar zijn inzet voorlangs zag gaan. Niet veel later mocht Pieter Meijer vanaf dezelfde positie ook alleen op de doelman af gaan, maar wederom ging de bal naast het doel. In de 31e minuut was er dan toch de verdiende openingstreffer. Na een scrimmage voor het doel, waar VVAC de bal niet weg kon werken, was het Pieter Meijer die ditmaal wel de bal in het doel wist te schieten.

Niet veel later leek Pieter Meijer Schoonhoven naar een comfortabele 2-0 te koppen, maar zijn inzet verdween binnenkant paal terug in het veld. Wim Overbeek kon daarna van een meter afstand binnenschieten, maar schoot op het lijf van de doelman. Zo bleef het bij 1-0. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk door de snelle mensen voorin in stelling te brengen. Echter, tot de 37e minuut zou het nooit echt gevaarlijk worden voor het doel van Remi van Cappellen. De gelijkmaker viel dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Een lange bal werd door de normaal zo betrouwbare Marc Kruiper gemist. De VVAC aanvaller bedacht zich niet en schoot van zo’n 25 meter fenomenaal binnen. Niet veel later leek VVAC ook nog op voorsprong te komen. Maar een mooie reflex van Van Cappellen voorkwam erger.

Na rust stelde Schoonhoven direct orde op zaken. Schoonhoven wist wederom na een scrimmage in de zestienmeter tot score te komen. Ditmaal was het Arie Versluijs die de trekker overhaalde. Wie dacht dat deze treffer bevrijdend zou werken kwam bedrogen uit. Wat Schoonhoven na de 2-1 liet zien was ver onder de maat. De spelers leken stijf van de zenuwen te staan en eigenlijk werd er geen fatsoenlijke bal meer gespeeld.

VVAC bleef daardoor geloven in een goed resultaat en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks de dadendrang van de thuisploeg leek Schoonhoven gewoon stand te houden. Ondanks dat er zeker gevaar werd gesticht bleven echte grote kansen uit. Tot de 92e minuut. Dit keer wist een speler aan de linkerkant van het veld door te komen en uit de draai wist hij een klein gaatje te vinden. Remi van Cappellen kon zijn vingertoppen nog tegen de bal zetten, maar dit was onvoldoende om de bal onschadelijk te maken. Zo scoorde VVAC de verdiende gelijkmaker.  In de resterende 4 minuten zette Schoonhoven nog even aan, maar het ontbrak aan elke overtuiging.  Bij een 2-2 stand blies de leidsman voor het einde en was de teleurstelling groot bij de Schoonhovenaren.

Schoonhoven liet het na om VVAC al in de eerste helft over de knie te leggen en speelde een te verkrampte 2e helft. In deze fase van de competitie mag dat eigenlijk niet meer gebeuren, want Altena blijkt een ploeg die dat genadeloos afstraft. De Nieuwendijkers wonnen zelf met 5-0 van buurman Sleeuwijk en heeft nu 1 punt meer op de ranglijst. Voor Schoonhoven staan er nu 2 thuiswedstrijden op het programma. Eerst komt SVW uit Gorinchem op bezoek en een week later Arkel. Beide wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om in ieder geval de druk op Altena te houden.

De druiven zijn zuur, maar het elftal heeft laten zien goed te kunnen voetballen. Doel is om in ieder geval de komende 3 wedstrijden winnen af te sluiten. Als het elftal daarin slaagt kan het terugkijken op een meer dan goede competitie en zullen ze moeten afwachten of het genoeg blijkt te zijn voor het kampioenschap.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Hagoort (Hom), Kruiper, Schep (Den Besten), Arbeider, Potuyt, Zwijenburg, Overbeek, Nagtegaal, Versluijs en Meijer (Nagtegaal)