Cabauw wint na spectaculaire 2e helft van Schoonhoven dames 1

3 - 4

Cabauw VR 1 (Zo) (zon)

11 januari 2015 13:00

Vandaag stond de vriendschappelijke burentwist tussen Schoonhoven en Cabauw op het programma.

In de eerste helft hadden de gasten uit Cabauw het meest de bal, maar het kon niet imponeren voor de goal.
De Schoonhoven defensie onder leiding van Taihara Amelia de Jong en Daniëlle van der Hek-Hardeman gaf behoudens een paar dreigende corners vrijwel niks weg.
Waar Schoonhoven zelf een paar grote kansen misten via Marina Hom. Een kans een op een met de keepster had er wel in gemoeten.
Alle credits voor de keepster die goed uitkwam en de bal van Homs voeten af plukte, dat na een perfecte voorzet met links van Naomi Houdijk.
In de eerste helft was er eigenlijk niks zichtbaar van het verschik tussen de 3e en 5e klasse De enigszins verrassende ruststand was derhalve 0-0.

Vlak na rust werd door de gasten de score geopend. In de 50e minuut was het Lisa Jongbloed die de 0-1 maakte. Na de openingstreffer leek Schoonhoven even van slag. Met nadruk op even. Want binnen 10 minuten was het alweer gelijk. Na een goede lange bal van Naomi Houdijk was het Marina Hom die de bal perfect op maat mee gaf aan Ivana Gurnakova, die vervolgens niet faalde in de afronding.
Na de gelijkmaker leek het juist meer de kant van Schoonhoven op te vallen, maar via Jonna van der Kroon werd het 1-2, na 65 minuten.
Schoonhoven wist echter van geen opgeven want Marina Hom gaf binnen 5 minuten een passend antwoord door de 2-2 voor haar rekening te nemen.
Beide ploegen namen met die stand geen genoegen. Voor de 3e keer deze middag kwamen de gasten uit Cabauw op voorsprong, dit keer was het Berdien Teeuwen die het doelpunt maakte, echter was ook deze voorsprong van korte duur. Cabauw scoorde in de 75e minuut. Vijf minuten later was het een zeer veerkrachtig Schoonhoven dat gelijk maakte. Na wederom een fantastische voorzet van Naomi Houdijk was het Marina Hom die dit keer wel de voorzet op waarde schatte.
In de laatste 10 minuten kon het beide kanten op gaan, waar ik wel vond dat 3e klasser Cabauw de betere conditie had, bleef Schoonhoven vechten.
Uiteindelijk bepaalde degene die de score vlak na rust opende Lisa Jongbloed de eindstand op 3-4. De tweede helft was een groot spektakel.
Als je puur naar de 2e helft kijkt ook de terechte winnaar. Schoonhoven heeft zich kranig geweerd.
Deze wedstrijd zal heel veel houvast bieden voor de 2e competitiehelft, want ik denk dat Schoonhoven zeker in de competitie niet zo'n goede tegenstander zal treffen als Cabauw is.