D1 verliest eerste punten maar verdient ook een punt in en tegen Woerden D1: 1-1

Woerden D1

1 - 1

Schoonhoven JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 2 05 - 1e klasse

19 september 2015 10:45

Vandaag mochten we uit tegen Woerden D1. In de voorbereiding hadden we nog geoefend tegen Woerden en toen helaas net verloren met 1-2. Dus reden voor sportieve revanche.

Bij het opkomen van het hoofdveld (met tribune) bleek dat Woerden dit keer nog sterker zou zijn dan in de oefenwedstrijd. Bijna een geheel 2e jaars team, dat zou een moeilijke pot worden.

Vanaf de aftrap bleek Woerden fysiek sterker en drong Schoonhoven terug in de verdediging, zonder dat Woerden echte grote kansen kreeg. Schoonhoven kon onder de druk uit voetballen door heel goed van achteruit op te bouwen en de vrijstaande speler te zien en te vinden. Elke week zie je de organisatie/structuur beter worden en zie je dat ze elkaar beter weten te vinden en durven te voetballen.

Helaas kregen we ook dit keer een goal tegen uit een hoge bal in het doelgebied. De bal viel bij toeval voor de voet van een Woerden speler, die deze vervolgens goed laag in de rechterhoek schoof, 1-0. En dus weer een achterstand.

Dat Schoonhoven over incasseringsvermogen beschikt wisten we al, maar dat ze zich ook tegen het sterke Woerden konden oprichten was wel erg knap. Eerst kreeg Bilal een grote kans in een 1 tegen 1 met de Woerden keeper, helaas schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de rechterpaal.

Kort daarna wist Karsten Amin B alleen op de keeper af te sturen. Amin B bleef koel, passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel, 1-1, en op dat moment zeer terecht. Het spel bleef op en neer golven zonder al te veel kansen voor de doelen. Rust.

Na rust begonnen we net als tegen ARC te slap aan de 2e helft. Woerden werd sterker en sterker, maar het leek gevaarlijker dan het was en Peter was de rust zelve. Toch lekker hoor een keeper die wekelijks “groeit” al kunnen we dat aan zijn lengte nog niet zien, haha.

Halverwege kreeg Schoonhoven de grootste kans van de 2e helft toen een combinatie tussen Amin A en B eindigde voor de linkervoet van Sem. De keeper was al uitgespeeld, alleen lag de bal net niet goed genoeg voor het mindersterke been van Sem. Jammer.

Na een scheidsrechterdwaling mochten wij even later een vrije trap nemen in plaats van een gevalletje buitenspel (en dus vrije trap voor Woerden). Mateo wilde de bal in het strafschopgebied “pompen”, maar deze kwam tegen de uitgestoken arm van een Woerdenaar aankwam. “Penalty” riepen alle Schoonhovenaren, maar de scheidsrechter corrigeerde zijn eerdere fout met de volgende fout. Op TV geven ze voor minder penalty’s (en rode kaarten). Op zich terecht, maar wel jammer.

In de slotfase bleef Woerden aandringen, maar kon ook geen vuist maken en bleef het bij een terechte 1-1 uitslag.

Mannen, wederom hard gewerkt, goed gespeeld tegen de grote mannen. We groeien elke week, ook al zien we dat niet. Maandag tegen VEP D1 kunnen we een gooi doen naar de koppositie. Daar gaan we voorrrrr!!!!!!!!!