32'
35'

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 8

31 oktober 2015 10:30

De bekercompetitie is afgelopen, de teams zijn opnieuw ingedeeld dus de competitie kon beginnen.

Eens kijken of we een vervolg konden geven aan de toch wel goede wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Capelle F1. Zouden we weer dezelfde felheid en teamspirit op kunnen brengen?

Om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen waren we ruim op tijd vertrokken en kwamen we dus ook ruim op tijd aan op het complex van SVS. Daar aan gekomen was het wachten helaas begonnen....
-wachten tot we de kleedkamer in konden...een gedeelte van de bespreking hebben we dus maar buiten gedaan voordat we om gingen kleden
-wachten tot er een stukje gras beschikbaar was......ze hebben daar een duidelijk tekort aan velden (ondanks dat ze er een stuk of 5 hebben..)
-wachten tot de wedstrijd voor ons klaar was en wachten tot de penalities genomen werden...

Kortom uiteindelijk begon de wedstrijd om ca. 10.50 uur in plaats van 10.30 uur. Wat zou dat voor een gevolgen hebben voor de scherpte van de jongens?

BIj SVS bleek al snel dat ze over een paar leuke, behendige spelers beschikken (bleek dat deze 2 al door Sparta gescout zijn.). De eerste 8 minuten kreeg SVS toch een paar behoorlijke kansen die gelukkig niet omgezet werden tot een goal. Wij kwamen steeds beter in de wedstrijd, werden feller, probeerden beter aan te sluiten en kregen dus inderdaad meer vat op de tegenstander. Na goed doorzetten over rechts kregen we uiteindelijk een corner. Finn nam zoals afgesproken de corner en gaf de bal dermate lastig bij de 1e paal zodat de keeper van SVS, lastig gevallen door Ties de bal in eigen doel werkte. Yes...eindelijk weer eens een voorsprong. De eerste helft ging verder gelijk op waarbij SVS nog een aanval mooi uitspeelde waardoor hun rechtsvoor alle tijd had om strak uit te halen in de verre hoek, helaas1-1. Schoonhoven kreeg meerdere kansen op een uitbreiding van de score, maar paal, lat, keeper en toch niet adequaat afmaken waren de oorzaak ervan dat de ruststand 1-1 was.

In de rust duidelijk aangegeven dat de 3 punten hier echt te halen waren en dat we moesten zorgen voor een juiste felheid, aansluiting en druk blijven zetten. Als we dan ook nog zouden letten op tijdig overspelen dan zouden de goals volgen. De 2e helft startte en het was eigenlijk een vervolg op de 1e helft. Maar opeens na een minuut of 10 zat het mee. Jordi kreeg een kans, leek te lang te wachten maar ging toch tussen 2 man door en kon de 1-2 maken. Dit gaf duidelijk het duwtje in de rug dat onze jongens na het bekeravontuur nodig hadden. Achterin bleven Kian en Adam Lairi fel verdedigen, Roel was alert met uitlopen als ze er toch door kwamen, Chiem bleef als breker lastig in de weg lopen en Adam e. Allaoui kon met fel verdedigen en omschakelen zorgen dat de aanval ondersteunt werd. Finn kwam met rushes gevaarlijk door, Jordi liep goed vrij en Souhaib had kracht voor 2 en ging het duel goed en daardoor vaak met succes aan.
Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-3 van Finn die de bal vanaf llinks keihard boven de keeper tegen het dak van het doel schoot. Daarna de 1-4 van Souhaib, dit doelpunt was mooi kwa eenvoudigheid. Adam e. A kwam goed door en gaf de bal nu mooi op tijd af aan de vrijstaande Souhaib, hij twijfelde niet en de 1-4 was een feit. (overspelen loont.....) Uiteindelijk was het wederom Souhaib die de 1-5 maakte. Daarna kregen we nog een paar kansjes maar hier waren we soms net teveel uit op eigen succes om toch ook een goaltje mee te pikken.

Kortom een prachtige terechte overwinning en zo een goede start van de competitie die hoop geeft voor het vervolg. Volgende week de 1e thuiswedstrijd van deze competitie tegen HOVDJSCR F1, laten we deze winst als start zien voor nog meer winstpunten. Komende maandag krijgen we ter voorbereiding van deze wedstrijd training van de trainer van Schoonhoven 2, Simon van Nieuwkasteele. Een mooie voorbereiding lijkt me.