Paul Hom (afstandschot)

Mannen zaterdag, 5, 7e klasse 07

17 september 2016 14:45

Overtuigende afwerking geeft de doorslag

Het 5e opende afgelopen zaterdag hun competitie met een thuiswedstrijd tegen SVS. Dankzij drie overwinningen in de beker was er veel vertrouwen in een goede afloop.
Van zelfvertrouwen was in de eerste twintig minuten weinig sprake. Schoonhoven speelde zeer slordig. In balbezit was er geen rust en de passing was keer op keer rommelig. SVS was zeker geen slechte ploeg en slaagde er in Schoonhoven steeds vroeg onder druk te zetten. Schoonhoven verloor veelvuldig de bal en kon het vervolgens niet opbrengen om voldoende in de duels te komen.
Wonder boven wonder kwam het team wel op voorsprong. Na zo'n twintig minuten brak Paul door op rechts. Zijn afgemeten voorzet werd door Arco direct op de pantoffel genomen. Zijn volley liet de keeper kansloos. Een counter uit het boekje. Toch bekroop de toeschouwers het gevoel dat SVS nog verre van verslagen was. Enkele minuten later bleek dit voorgevoel juist. Schoonhoven slaagde er maar niet in de bal in de ploeg te houden en de verdediging kreeg steeds meer moeite de aanvallen van SVS af te slaan en bij te blijven sluiten. Een steekpass dwars door de verdediging heen zette de spits 1-op-1 met Kevin. Doelpunt SVS.
Schoonhoven kon weer van voor af aan beginnen. De mannen lieten er gelukkig geen gras over groeien. Bij de eerste de beste aanval liet Paul opnieuw zien zijn neusje voor de goal niet bij het 2e te hebbben achtergelaten. 2-1. Schoonhoven was gek genoeg nog steeds de mindere. SVS had voorin een paar handige jongens lopen. Het ontbrak de heren uit Capelle klaarblijkelijk alleen aan een echt strijdplan. Het veldoverwicht werd niet omgezet in doelpunten.
Hierdoor kon het gebeuren dat de mindere ploeg voor rust nog verder kon uitlopen. Schoonhoven bleek messcherp voor het doel. Kand drie, vier en vijf resulteerden in de 3-1, 4-1 en 5-1 van respectievelijk Paul, Kevin Boer en opnieuw Paul. Hiermee ontpopte Hom zich al voor rust tot de absolute Man of the Match.
Na rust speelde Schoonhoven verstandig. De heren lieten vooral de bal het werk doen en consolideerden de comfortabele voorsprong zonder zich bovenmatig in te spannen. Paul had er echter nog wel zin in en besloot er in het laatste halfuur nog twee bij te prikken. Vooral zijn laatste goal, de 7-1, was van grote schoonheid. Van buiten het strafschopgebied krulde hij de bal in de linker kruising.
Zo liet Schoonhoven zien ook zonder uitgesproken goed te spelen gehakt te kunnen maken van een tegenstander. Natuurlijk was Paul de grote man maar ook de rest van het team liet zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Het middenveld strooide met passjes en de verdedigers gaven, ondanks de druk van SVS in met name de eerste helft, weinig echte kansen weg.
Een goede start van het 5e dus. De mannen beginnen zaterdag als koploper aan de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers. Deze ploeg maakte ook vorig jaar deel uit van de competitie en bleek toen geen gemakkelijke tegenstander. Het team is dus gewaarschuwd.