19'
42'

Onder 11 zaterdag, JO11-3, 3e klasse 11

21 januari 2017 10:00

Ach ja, 3-0 verloren. Jammer dan… Er is toch niets te halen in die veel te zware derde klasse. Maar het was toch echt anders in Nieuwerkerk aan den IJssel. De E3 was helemaal niet kansloos tegen een ploeg die hoger staat op de ranglijst. Misschien was het zelfs wel de beste wedstrijd van het seizoen van onze jongens. Alleen misten we wat geluk in de afronding.

Onderweg naar Nieuwerkerk werden schaatsers gezien die zich waagden op het akelig dunne natuurijs. De bomen waren wit, de kou kleurde de wangen rood. Perfect weer voor een winterstop, zou je zeggen.

Maar onze helden gingen gewoon aan de bak in Nieuwerkerk, Luuk had niet eens een thermobroek aan. Draven en bikkelen om warm te worden en dat werd in de tweede helft beloond met een zonnetje dat net zo schitterde als de voetballers van de E3.

Badr was alert in het doel en zette met geplaatste uittrappen onze aanvallers aan het werk. De verdedigers Kian, Ian, Marouan en Suleiman hijgden in de nek van hun tegenstander en gaven geen ruimte weg. Bal afpakken, passen. Simpel en effectief.

Luuk liet zich zakken uit de spits om de bal op te eisen en strooide met steekpasses, Melle en Ayoub bikkelden op de flanken en Jordi, die gelukkig wilde invallen om de zieke Souhaib te vervangen, zocht diepte en goals. Alleen miste hij voor het doel net het geluk om dat zo verdiende goaltje te maken.

Helaas scoorde Nieuwerkerk voor rust wel tweemaal, waardoor we onterecht met 2-0 aan de mierzoete energiedrank mochten.

Waar we voor de winterstop vaak één helft goed waren en één helft veel minder, was daar nu geen sprake van. We bleven jagen op doelpunten, we bleven op z’n minst gelijkwaardig aan Nieuwerkerk. Maar scoren zat er niet in en na een onoplettendheidje achterin stond er een geflatteerde 3-0 eindstand op het bord.

Eén ding werd duidelijk, onze jongens leren snel in de derde klasse. Nog steeds moeten we voorin iets sneller de bal passen, moeten we achterin nog beter onze directe tegenstander in de gaten houden. Maar hé, onze jongens zijn 9 jaar oud en het gaat elke week een beetje beter. Als onze tegenstanders niet oppassen, dan gaan ze de komende maanden nog dure punten tegen ons verspelen.