12 - 0

Nieuwerkerk 3

Mannen zaterdag, 5, 7e klasse 07

1 april 2017 12:45

Schoonhoven won afgelopen zaterdag met speels gemak van Nieuwerkerk. Vanwege een lastige uitwedstrijd eerder dit seizoen waren de mannen van het 5e beducht voor de felheid en duelkracht van Nieuwerkerk. Dit keer was daar echter niets van te merken. Bovendien speelde de uitploeg een groot deel van de wedstrijd met 9 man. Wat volgde was een walk-over die met 12-0 nog enigszins bescheiden uitviel.

Door een tekort aan spelers begon Nieuwerkerk de westrijd met 9 man. Heel even werden dat er 10, maar door een blessure was dat van korte duur. Voor Schoonhoven was het zaak de druk op de ketel te houden en op die manier de wedstrijd snel te beslissen. Lijf en ledematen sparen voor de komende, spannende weken. De ploeg slaagde hier in, al had de score bij rust wellicht al in de dubbele cijfers kunnen lopen.

Nadat Arco met een penalty voor de 1-0 zorgde wisten Corneille en Paul beiden nog voor de thee 2x het net te vinden. Tel daar een eigen doelpunt bij op en de ruststand van 6-0 stond op het bord. De wedstrijd die nooit een wedstrijd werd was hiermee natuurlijk al lang en breed beslist.

Na rust ging Schoonhoven vrolijk door met scoren, zonder zich bovenmatig in te spannen. Kevin mocht even genieten van zijn moment of fame, maar zoals al vaker dit seizoen stal Paul de show. Hij scoorde in de 2e helft 5 keer. Na een minuut of 80 voetballen vond de scheidsrechter het welletjes en maakte hij een einde aan de Nieuwerkse lijdensweg. Door een flink aantal gemiste kansen stokte de Schoonhovense doelpuntenproductie bij 12 goals.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg volgde er aan het einde van de middag prettig nieuws uit Ouderkerk. Titelconcurrent Spirit bleek punten te hebben verspeeld waardoor Schoonhoven nu alleen aan kop gaat. Maar...It ain't over till the fat lady sings!