JO11-1 walst over DRL JO11-1 heen in finale bekerpoule

DRL JO11-1

Onder 11, JO11-1, Groep 1 21

16 september 2017 8:30

Opstelling

Zaterdag 16 september spelen we de finale om de winst in de bekerpoule. We spelen om 08.30 thuis tegen het Rotterdamse sv DRL JO11-1. Wij stijf bovenaan met 6 punten en 12-2 doelsaldo. DRL na een gelijkspel tegen Spartaan’20 op 4 punten achter ons op plaats 2. Dus een gelijkspel zou voor ons voldoende zijn. Vandaag zonder onze teammanager Roeland die met zijn Reveco II maten de bloemetjes aan het buiten zetten is bij de Weinfesten in Bad Dürkheim (foto’s zijn bij de redactie opvraagbaar).

Vandaag komt de regen met bakken uit de lucht, gelukkig hadden we dat donderdagavond getraind. De jas van de coach was nog steeds nat.

In de voorbespreking (en tijdens de training) wordt er steeds benadrukt dat we moeten spelen als een team, met aandacht voor de medespelers, rust aan de bal, eerst de bal controleren voordat een actie wordt gemaakt, vrijlopen, agressief in de duels en niet spelen als een “flamingo”. Dusssssss!!!!

Met al deze instructies gingen onze mannen (bijna suf gel…….) naar buiten in de stromende regen en na een goede warming up en nog meer instructies kon de wedstrijd beginnen. Nou de scherpte was zeker aanwezig, er werd overgespeeld, er was soms rust aan de bal en de bal werd regelmatig eerst gecontroleerd voordat er een actie werd gemaakt en vandaag waren er geen Flamingo aanwezig op het Hofland.

We kregen kans op kans, maar helaas de laatste bal was net niet helemaal precies of er zat een voet van de tegenstander tussen. Maar na ca 10 minuten ging het los. De 1-0 door Souhaib na een mooie pass van Luc, de 2-0 door goed storen en afronden door Luuk en vlak voor rust de 3-0 door Luuk. Rust.

In de rust nog een aantal instructies vooral gericht op eerst aannemen voordat de actie gemaakt kan worden en gretig blijven.

In de tweede helft ging bijna alles goed. De 4-0 door Souhaib, 5-0 door Luuk. Oeps 5-1 door DRL, mooie aanval en goal door hun aanvoerder. Maar Schoonhoven pakte het weer goed op, 6-1 door Finn, 7-1 door Suleiman, 8-1 Souhaib en de laatste 9-1 door Suleiman. Mannen een overwinning van het team, een echte teamprestatie. Vaak is alle aandacht voor de doelpuntenmakers, maar vandaag waren alle 8 spelers zeer belangrijk voor het team.

Roel: zeer attent met het onderscheppen van de lange ballen en goede uitgooien
Kyan: foutloos, rustig en altijd de juiste man aanspelen
Adam: zeer rustig, op de bal verdedigen en goede opbouw
Finn: spelbepaler, positioneel goed, prachtige steekballen
Jordy: manusje van alles, verdedigend, opbouwend sterk en goed overzicht
Suleiman: ongrijpbaar en onvoorspelbaar en zeer verrassend
Soehaib: doelgericht, links en rechts scorend en altijd vrolijk zelfs in de regen
Luuk: dodelijk en ongrijpbaar, alleen door harde overtredingen af te stoppen

Nu we verder mogen bekeren, gaan we volgende week de competitie aanvangen tegen Sportlust. Mannen, zet de stijgende lijn door en veel plezier in de competitie.