Onder 11, JO11-1, 1e klasse 4

4 november 2017 9:45

Vandaag was de dag dat we met de mannen terugkeerden op het terrein waar, het met dit team
in deze samenstelling, in mei dit jaar begon

Uit tegen Spirit JO11-1 aanvang 9.45 uur. Spirit een club die qua jeugdbeleid toch een beetje het voorbeeld is van VV Schoonhoven. Echter blijkt dat onze VVS momenteel wel vaak aan het langste eind trekt.

In mei hadden we tijdens de eerste wedstrijd met deze samenstelling al een oefenwedstrijd van ze gewonnen maar dit zei eigenlijk nog niks. Het kon vandaag zomaar eens een ander potje worden. Spirit is momenteel een middenmoter in onze poule en wij proberen er de druk bij koploper VV Haastrecht er volop op te houden.

Ruim op tijd waren we aanwezig waar de juiste teamspirit al bleek tijdens het potje tafeltennis-voetbal op het buiten terrein van VV Spirit.

Enige twijfel over het behalen van een goed resultaat ontstond toch een beetje in de kleedkamer toen 3 jongens wel heel erg gretig reageerden toen er gevraagd werd wie er in de wissel wilde beginnen..... Hadden ze dan geen zin?? Maar nee, Adam wilde juist wissel omdat hij daarna de hele tijd achter elkaar kon voetballen. Het praatje vooraf in de kleedkamer was kort en duidelijk, de jongens mochten aangeven wat wij van hun verwachtten en daarna gingen ze met z'n allen naar het veld.

Vanwege de drukte op de velden was er weinig tijd en ruimte om een goede warming up te doen maar daar had Spirit natuurlijk ook last van. Uiteindelijk leek het erop dat de jongens er toch klaar voor waren en kon de wedstrijd onder begeleiding van coaches Ronald en Roeland (Piet Jan had een verlofdag opgenomen) beginnen.

Het begon allemaal wat aarzelend en afwachtend maar na een minuut of 4 begon de galavoorstelling, want wat een goede 1e helft speelden de mannen. Ze wisten elkaar uitstekend te vinden, het mannetje passeren was functioneel en ze hadden erg goed ook voor elkaar. Aan Luuk de eer om de score te openen met een hard schot. Daarna nog heel mooi voetbal, Souhaib en Luuk wisten elkaar prachtig te vinden en konden uiteindelijk de bal bij Jordi bezorgen die de aanval kon afronden met een juiste intikker. 0-2.(zijn 1e van deze dag)

Bij de tegenstsander leek het alsof ze wat geirriteerd raakten met helaas toch gevolg dat Luuk hard op zijn enkels werd geraakt en met pijn op de grond viel. Een valpartij met grote gevolgen bleek wat later.

Schoonhoven bleef lekker voetballen en goed overspelen en door een schot van Souhaib en een afstandschot van de geheel vrijstaande Finn stond het inmiddels 0-4. Via de app kon er van PIet Jan een mooie app "Lekker mannen!" af en dat was ook zeker terecht.

Jordi die gisteren jarig was had een paar nieuwe voetbalschoenen gekregen en had zijn vader 3 doelpunten beloofd....Na een prachtige steekpass van Kian (daardoor toch ook een groot aandeel in deze goal) kon Jordi zijn 2e maken en bracht hij de stand op 0-5. Maar Schoonhoven bleef gretig, we kregen veel corners en uit een van deze corners kon de wederom scherp spelende Adam de 0-6 intikken. Het was nog steeds de 1e helft!

Luuk had helaas toch teveel pijn in zijn hand en kwam zelf naar de lijn om aan te geven dat het niet ging, ook dat is juist klasse en teamspirit! Langs de kant bleek dat het bij Luuk toch wel serieus was en werd de hulp ingeroepen van de verzorger van LRC Leedam (toevallig de opa van Luuk). Een breuk in een botje in zijn hand werd gevreesd. Met een ingepakte pols/hand kwam Luuk nog even terug langs het veld maar duidelijk was dat we deze pot met zijn 7-en uit moesten spelen.

Maar de mannen bleven goed strijden en Finn kwam weer eens in de positie om hard uit te halen en jawel dit keer niet met zijn favoriete linkervoet maar geheel vrijwillig haalde hij uit met zijn rechter. De bal belande op de lat en Jordi stond weer precies op het juist plekje om zijn 3e goal in te tikken. 0-7.

Langs de kant was het genieten van het goede veldspel deze 1e helft die passend afgesloten werd met een goal van Suleiman die de bal eenvoudig in kon tikken na een prachtige tikke-takkie aanval. De rust werd dus bereikt met een 8-0 voorsprong. In de rust was duidelijk dat Luuk voor de zekerheid toch even langs de HAP ging en de overige 7 spelers zochten tevreden de kleedkamer op.

Complimenten werden er gegeven en duidelijk werd dat de jongens naar de 16-0 wilden en daarbij wilden ze ook dat Kian zijn doelpuntje mee zou gaan pikken. Afgesproken werd dat Kian bij de corners mee naar voren mocht en dat Souhaib dan wat terug zou zakken.

Ok, dus vol goede moed naar het veld om de 2e helft te gaan spelen. en wat bleek....waar de 1e helft fantastisch was, was de 2e helft van een zeer bedenkelijk niveau. Teveel gaan voor eigen succes een veel te groot gat op het middenveld, slordiger bij balbezit....het was allemaal erg moeizaam deze 2e helft. (of leek dat zo omdat de 1e helft zo fantastisch was?).

Kansen waren er nog in overvloed maar de scherpte voor het doel en oog voor elkaar in die situatie ontbrak.Dit gaf Spirit weer het idee dat ze mee konden doen met als gevolg dat de blonde spits van hun vrij voor het doel uit kon halen en de eretreffer kon maken, 1-8. Nou wie weet zou dit de jongens weer wat wakker schudden maar helaas bleek dat ijdele hoop. Een periode met een aantal kansen van Schoonhoven brak aan maar nog steeds geen succes. Sterker nog ..met een schot kwam Spirtit 5 minuten voor tijd op 2-8. Gedurende de 2e helft had Roel, een als laatste man spelende keeper nogal wat aanvallen kunnen onderbreken.

Nou vooruit..de laatste 5 minuten zetten de mannen weer aan en konden ze toch nog via Jordi (zijn 4e), Souhaib en wederom Jordi (5 in totaal met zijn nieuwe sloffen) uitlopen naar de 2-11 winst.

Een mooi resultaat na een fantastische 1e helft en een matige 2e helft.

Later bleek ook nog dat Luuk geen breuk in zijn hand had maar dat er wel een kneuzing was, maar hopelijk kan hij er na een weekje rust, volgende week weer bij zijn.

En dan volgende week een uitwedstrijd tegen de nummer 3 Gouda en als we daar de 2e helft van vorige week kunnen combineren met de 1e helft van deze week dan moet het goed komen.