47'
49'

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 4

2 december 2017 8:30

Jawel, koning winter is het land binnen gekomen. En dan is het een hele opgaaf om een wedstrijd om 8.30 uur te starten. Thermokleding was dus noodzakelijk. En iedereen had eraan gedacht.

Gellukkig waren alle mannen keurig op tijd en nu maar hopen dat het nog voor half negen licht werd.

Vooraf hadden we nu de tijd om de bespreking in de kleedkamer te doen (er was geen andere ploeg in de kleedkamer). Er werd wederom opgehamerd om te proberen 2 goede helften te spelen. In deze kou was er maar 1 manier om warm te blijven.....bewegen. Ook werd er nog gemeld dat ondanks dat Oudewater niet zoveel punten heeft, het bekend is dat hun jeugdploegen wel leuk voetballen en fysiek sterk zijn. Dus onderschatten mocht echt niet.

Met enige vertraging (scheidsrechter was niet aanwezig, dus gelukkig kwam er na een minuut op 5 een invaller) begon de wedstrijd.

De jongens waren meteen fel, speelden goed over en van kou bij de jongens was nog niks te merken.

Na een minuut op 3 kwam Luuk met een goede assist op Souhaib die de score kon openen. 1-0

Luuk was lekker bezig en dacht vrij snel van laat ik maar een van afstand schieten (langs de lijn werd er nog stilletje "Nee Luuk" geroepen) maar de bal vloog heel mooi in het kruis. 2-0. Lekker, zo door gaan!

Toen lieten de jongens het even een periode gaan, minder beweging minder overspelen minder fel de duels in..........Maar toch viel de 3-0 door Souhaib die na een actie/assist van Suleiman de bal in kon schieten.

UIt de 1e uitval daarna werd het verdedigen even vergeten en kon Oudewater de 3-1 aantekenen. Er kon  nog niet achterover geleund worden!

Het spel ging heen en weer en gelukkig kon Souhaib de stand weer op 4-1 brengen, Dit was ook de ruststand.

Gezien de kou gingen we dit keer maar wel even de kleedkamers in om een beetje op te warmen.En de puntjes weer op de I te zetten. Goede momenten werden in de 1e hekft afgewisseld met mindere momenten........

De tweede helft begon en gelukkig kon na ca. 4 minuten Souhaib de keeper omspelen en het gat vergroten naar 4 goals, 5-1 was de stand.

De mannen leken het weer goed op te pakken en Luuk kon met een schot de 6-1 aan tekenen.

De 7-1 viel uit een corner van Luuk (heeft de reporter zich laten vertellen) Luuk legde de bal op het hoofd van Suleiman die dus scoorde.

Oudewater kwam er toch steeds vaker met meerdere mensen uit om balverlie svan ons af te straffen ( we kunnen nog steeds niet door spelers heen). En als de goed spelende Adam en Kian er dan ook niks aan konden doen dan moest Roel het maar proberen. Helaas viel toch uit een aanval de 7-2.

Maar niet getreurd we bleven aanvallen en we kregen wederom een corner. Luuk stond klaar om de corner te nemen en hij zag mooi dat Jordi vrij stond. De pass was op maat en Jordi kon de 8-2 inschieten.

Toen kwamer toch wel de mindere/slordige fase aan. Roel liet een ogenschijnlijk houdbare bal gaan en  er was diverse keren eenvoudig balverlies, Dit leverde snel achter elkaar 2 goals op voor Oudewater en zo werd de stand met nog een minuut op 6 te spelen 8-4.

Het einde van de wedstrijd was gelukkig weer voor ons. Finn was naar voren geschroven en Jordi naar achteren. En dat bracht weer succes. Met 2 afstandschoten bracht Finn de eindstand op 10-4.

Een mooi resultaat in de wedstrijd met heel mooi spel en ook met mindere momenten. Maar de 3 punten zijn er.

En nu maar hopen dat Haastrecht de komende 2 wedstrijden nog punten verliest (wie weet vandaag tegen de nummer 3 Gouda) en als wij dan komende week winnen eindigen we bovenaan in de najaarscompetie. Het zou zo mooi zijn.

EEN PAAR UUR LATER.......... UITSLAG Haastrecht-Gouda 3-3. JAWEL WE STAAN BOVENAAN. Nog 1 wedstrijd .......en dan .....