JO11-1 herstelt zich uitstekend na mislopen van kampioenschap

15'
45'

1e klasse 7

10 februari 2018 8:30

Na het verspelen van het kampioenschap in de najaarcompetitie vorige week tegen ARC JO11-2, begon vandaag de voorjaarscompetitie uit tegen Be Fair JO11-1. In de najaarscompetitie was Be Fair als 4e geëindigd en hadden we in Schoonhoven met 6-2 gewonnen. Maar dat lijkt makkelijker dan het was. Dus afwachten of de teleursteling nog doordreunde.

Wederom mochten we om 07:00 vertrekken waar we de aflastingsberichten nauw in de gaten hadden gehouden. Maar we mochten vertrekken richting Waddinxveen. Lekker hoor om ook op zaterdag zo vroeg op te staan. Blijft afzien.

Na een goede warming up begonnen we de wedstrijd lekker scherp en in tegenstelling tot vorige week verzilverden we onze eerste kans gelijk in een prachtig doelpunt van Luuk, 0-1. Be Fair speelde eigenlijk beter dan wij en kregen ze veel te veel ruimte om lekker op te bouwen en samen te spelen. Na een slim genomen corner van Luuk op de vrijstaande Finn, schoot Finn de bal snoeihard in de verre kruising,0-2. Het voetbal werd er van Schoonhoven kant niet beter op, slordig in de passing, te snel en ondoordacht proberen te spelen en Be Fair kwam er steeds beter uit. Keeper Roel onderschepte nog een aantal keren goed de bal, maar bij 1 bal werd zijn pass onderschept door een speler van Be Fair, 1-2. Rust.

In de rust werd gewezen op de ruimte die we Be Fair gaven en werd Finn naar voren geschoven om hun nummer 6 minder vrijheid te geven.

In de 2e helft ging eigenlijk alles goed, meer agressie, goed samenspel, druk op de bal en tegenstander en hele mooie doelpunten. Soeleimann maakte de belangrijke 1-3 en 1-4, Finn schoot nog eens van afstand, 1-5 en Souhaib rondde een mooie counter af in een 1 op 1, 1-6.

Mannen, een mooie revanche op vorige week waar 20 kansen slechts leidde tot 4 doelpunten. Vandaag waren we een stuk effectiever in de afronding, en zeker ook verdedigend.

Complimenten voor Luuk, vandaag als een echte teamspeler gespeeld met 1 doelpunt en 3 assists als beloning. Ga zo door man.