JO11-1 wint bekerthriller met ASW na strafschoppenreeks en bereikt finale Rijnmondcup (Abel Cup)

ASW JO11-1

2 - 2

Schoonhoven JO11-1

10'
13'
20'
43'

28 mei 2018 19:00

Nadat afgelopen zaterdag het kampioenschap in de 1e klasse behaald en gevierd werd stond nu alweer een volgende belangrijke wedstrijd op het programma voor onze jongens van JO11-1.

Want vaak is het seizoen over na het behalen van een kampioenschap maar er valt nog een prijs te halen dit seizoen. Namelijk de ABEL Cup (voorheen de Rijnmond Cup). Een Cup met teams uit de regio Rotterdam/Den Haag. De halve finale tegen ASW was uiteindelijk ingepland voor maandag 28 mei.

Jawel ASW JO11-1, de nummer 3 uit de competitie die we afgelopen donderdag thuis verslagen hadden met 5-3. ASW zou er dus wel op gebrand zijn om revanche te nemen en zo in de race te blijven voor een mooie prijs.

Keurig op tijd was iedereen aanwezig (enkel trainer/coach Piet-Jan was er vanavond niet bij) en zo vertrokken we met ook behoorlijk wat publiek richting Waddinxveen. Zouden de jongens het weer op kunnen brengen? Vaak is het mentaal toch lastig om jezelf na het kampioenschap weer geheel te focussen op de volgende wedstrijd.

Maar het feit dat het team (inderdaad een TEAM) de laatste wedstrijden ook gewoon behoorlijk goed speelt gaf toch veel vertrouwen om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo de finale te bereiken op 16 juni bij Slikkerveer.

Tijdens de wedstrijd bespreking waren een aantal jongens erg druk, kwam dat door de spanning of waren ze er gewoon met hun hoofd niet bij….. dat was de grote vraag. Toch kon Ronald in de voorbespreking nog kort de puntjes op de I zetten en daarna kon de warming up beginnen. Misschien meer een –up want warm was het al….

De warming-up werd serieus opgepakt en Roel werd weer ingeschoten door Luuk die af en toe weer met een paar kanonskogels het net achter Roel liet trillen.

De scheidsrechter pakte het zeer serieus aan want zelfs de doelnetten werden vooraf door hem gecontroleerd. Daar mocht het niet aan liggen. Dit was uiteindelijk misschien ook wel de beste actie van deze scheids vanavond.

We begonnen de wedstrijd met Roel, Adam, Kian, Finn, Souhaib, Jordi en Suleiman, Luuk dus als scherpe wissel. Met de concentratie bleek het goed te zitten. Mooie aanvallen volgden en er was veel strijd. ASW probeerde ons met lange ballen te verschalken. Lange ballen die wij af en toe teveel lieten stuiteren waardoor het gevaarlijk had kunnen worden. Maar na een minuut of 10 was het Luuk die ons de bevrijdende 0-1 voorsprong bezorgde met een hard schot. En Schoonhoven bleef druk zetten, de uitvallen van ASW werden vaak vakkundig onschadelijk gemaakt door vooral Adam en of Kian. Voorin pakte de keeper van ASW nog best een paar knappe ballen, soms resulterend in een corner.

Uit een van deze corners kwam de bal uiteindelijk op een meter of 15 van het doel terecht bij Kian die niet anders kon dan uithalen met zijn linkerbeen. En jawel de bal vloog netjes in de bovenhoek en liet de keeper van ASW kansloos. Fantastisch…Kian zijn 1e goal van het seizoen, met zijn “chocolade(linker-)been” en wat een belangrijke! 0-2 het mocht toch eigenlijk niet meer mis gaan.

Zeker niet toen ook nog de 0-3 leek te vallen. De bal werd ingekopt en de scheidsrechter stond erboven op. De keeper kon de bal nog pakken maar de scheids wees naar de middenstip….dus 0-3 (dat het een geldig doelpunt was bleek later ook nog bevestigd te worden door een paar mensen van de thuisclub). ASW schoot de bal naar voren en toen liet de scheids opeens doorspelen. Dit bracht enorm veel verwarring bij onze jongens en een van ons zei er wat van tegen de scheids. En tuurlijk floot hij voor een vrije trap voor ASW. Op een meter of 20 van het doel mocht de middenvelder van ASW (die volgende seizoen zijn geluk gaat beproeven bij Excelsior) vrij aanleggen. Roel stond helaas net iets voor zijn doel waardoor de bal er precies in kon. 1-2  maar eigenlijk nog niet echt iets aan de hand! We speelden tenslotte erg geconcentreerd, maar toch was het af en toe nog even billen knijpen tot aan de rust. Roel moest nog een keer goed handelend optreden bij een laag schot dat richting de verre hoek dreigde te gaan maar uiteindelijk was het rust en stonden we met 1-2 voor!. Nog 25 minuten af van de finale!!

De rust werd al zittend op het veld doorgebracht waarbij onze jongens nog in deze hitte door ASW werden voorzien van schijfjes koele komkommer. KLASSE! Dit werd door een aantal van onze jongens erg gewaardeerd. Ronald ging ook rustig midden tussen de jongens zitten en besprak het wel en wee van de 1e helft.

Voor het begin van de 2e helft toch nog even wat actiever geworden en daar kwam ASW ook weer het veld op. Ze zouden waarschijnlijk zeer getergd zijn om de stand weer zo snel mogelijk recht te zetten. Maar onze jongens bleven eigenlijk zeer koel en geconcentreerd spelen. Zoals al aangegeven gaven onze verdedigers weinig tot niks weg. Kon Finn weer laten zien dat het met zijn passen best goed zit, Suleiman en Souhaib hadden voorin van flank gewisseld en konden zo ook weer voor dreiging zorgen. Het was ASW ook opgevallen dat Luuk in de eerste helft veel mooie passes gegeven heeft op teamgenoten met als gevolg dat hij de hele 2e helft zeer kort gedekt/geschaduwd werd door en blonde verdediger van ASW. Hierdoor kwamen er duidelijk minder gevaarlijke passes maar hard werken bleven we wel. En dan nog Jordi die al het hele seizoen overal inzetbaar is en het dan ook altijd goed doet. Maar toen hij net na rust op rechtsachter gezet werd was er toch heel duidelijk teleurstelling. Nog even persoonlijk door Roeland gewezen op het teambelang en uiteraard ..daar ging Jordi weer. Klasse hoor!

Ondanks dat Adam ontzettend veel onderschepte kon zijn man toch 1 keer ontsnappen en uithalen op het doel. De bal vloog hoog in het doel en de stand was met nog een minuut of 6 te spelen 2-2.

Het zou toch niet misgaan nu we zo “professioneel” speelden!!! De scheidrechter zag nog een overtreding waarvoor hij een vrije trap gaf op een meter of 15 van het doel. En jawel dezelfde jongen van ASW ging achter de bal staan en ging uiteraard weer in een keer uithalen op het doel. Gelukkig werd dit schot geblokt door ons muurtje “Souhaib en Adam” geblokt…. En ja hoor de scheidsrechter vond dat ze te vroeg waren uitgelopen waardoor de vrije trap overgenomen mocht worden.. Weer een schot in een keer op het doel en…gelukkig vol op de lat…het bleef 2-2. Daarna waren er nog wat schietkansen van Finn maar helaas stond zijn vizier iets te hoog afgesteld.

De scheidsrechter floot af en dus penalty’s. ASW had gedurende het seizoen al vaker iets moeten beslissen met penalty’s en dat was telkens succesvol geweest. Dus ook dit keer was er bij ASW weer veel vertrouwen in een goede afloop.

Erg mooi was om te zien dat onze jongens het volledig met elkaar eens waren wie de penalty’s dit keer mochten nemen. (Adam en Kian gaven verstandig aan het dit keer liever niet te doen). Als team stonden ze er.

De volgende jongens zouden ze ook in deze volgorde gaan nemen, Luuk, Finn, Suleiman, Souhaib en uiteindelijk Jordi. Uiteraard was er ook weer een belangrijke taak weggelegd voor Roel die bij een eerdere penalty serie ook een aantal penalty’s kon stoppen. Roel vond het zichtbaar mooi en ging de serie zeer geconcentreerd in.

ASW mocht als eerste nemen, hun centrale verdediger die Luuk het de 2e helft het leven zuur had gemaakt mocht als eerste aanleggen…….. Hij schoot hard laag links van de keeper in de hoek….maar Roel doek naar de goede hoek en pakte de bal. KLASSE ROEL!!

Luuk schoot daarna onberispelijk in, ASW schoot de 2e penalty hard tegen de paal en Finn scoorde ook weer netjes. Na allebei 2 penalty’s genomen te hebben was de stand dus 0-2 voor ons…dat is ook weer lekker penalty’s nemen voor de resterende 3 (of zouden we de penalty van onze allrounder Jori niet eens nodig hebben?). De 3e penalty van hun ging erin en ook Suleiman schoot zijn penalty beheerst in. ASW scoorde ook de 4e penalty en met een stand van 2-3 voor ons mocht Souhaib aanleggen voor onze 4e penalty…..JAAAAAAAAAAAAAAAAAA hij zit en we gaan naar de finale op 16 juni bij VV Slikkerveer!!

Een prachtige prestatie van deze jongens die inmiddels gedurende dit al zeer succesvolle seizoen een echt team zijn geworden.

Nu dus nog 2 toernooien (2 juni bij Spirit en 9 juni bij Bergambacht) en daarna:

16 JUNI DE FINALE OM DE ABEL CUP BIJ VV SLIKKERVEER (tijdstip nog onbekend).