JO15-2 verliest kostbare punten bij Be Fair

Alex Prins (schot)
Assist: Abdi Simsek

3e klasse 04

13 oktober 2018 10:00

Vandaag spelen we in een stralend herfstzonnetje in Waddinxveen tegen Be Fair. Hafid heeft zijn team met een ruime voorsprong achtergelaten in Schoonhoven en is meegegaan naar Waddinxveen. Hij vlagt dan ook vandaag voor ons. Veel dank Hafid!

In de eerste helft staat Yazn op doel. En in de eerste helft speelt het spel zich vooral op het middenveld af. Met spaarzame combinaties van onze jongens. Zoals Akram in samenspel met de altijd hard werkende Abdi. Abdi breekt door en probeert Owen voor het doel te bereiken. Maar Owen wordt verdedigd en krijgt de bal niet. Even later wordt Abdi zelf op de keeper afgestuurd door Milan. Hij schiet de bal voorbij de keeper maar ook rakelings naast het doel. En dan staat Be Fair ineens voor ons doel. De verdedigers zijn net te laat en de vrije man wordt bereikt; Yazn is kansloos: 1-0. Onze jongens proberen het nog voor rust recht te zetten. Owen wordt goed diep gestuurd, maar doorgebroken en wel aan z’n shirt getrokken. Er resteert slechts een vrije trap. Da’s jammer en eigenlijk te weinig, maar kijk uit met reageren; daar is niet iedere scheids van gediend… Amin neemt nog een keurige vrije trap, maar die gaat helaas naast. Na een aanval van onze jongens countert Be Fair en staan ze ineens weer voor ons doel. Gelukkig staat Milan goed opgesteld en kopt hij goed weg bij een leeg doel. Daarna is het rust.

Na de rust zet onze jongens wat aan. Maar al de hele wedstrijd lijken we een beetje op slot te zitten. Er wordt niet lekker gecombineerd. Er is geen rust en overleg. En dat komt het spel niet ten goede. Na een tijdje komen we dan toch voor het doel en schiet Amin net naast. Be Fair krijgt een grote kans maar Gijs (is in de tweede helft gaan keepen) redt goed. Brent en Akram ruimen vervolgens goed op. Daarna krijgt Alex wat ruimte een paar meter buiten de zestien. Mooi schot en prachtige curve maar wel bovenop de lat. Even later komen Amin en ook Alex net niet tot een schot; Abdi wel maar zijn schot gaat naast. Mooi spel is het niet maar inzet en vechtlust krijgen we wel wat kansjes. Yazn staat nu weer in de spits en stoort goed. Dat levert balbezit voor Abdi op. Hij speelt Alex en die schiet beheerst de gelijkmaker binnen: 1-1.

Abdi ontsnapt aan buitenspel en staat oog in oog met de keeper; hij schiet langs de keeper maar ook net naast. Yazn gaat even later goed door en een keeper en een verdediger kunnen in twee instanties op beide inzetten redden. Zo blijft het 1-1. Dan brengt Milan onze spits weer in stelling en nu scoort hij wél: revanche voor de gemiste kans en een verdiende voorsprong: 1-2.

Owen stuurt Yazn even later weer weg. Hij schiet de bal goed onder de keeper maar net naast. Be Fair probeert aan te zetten. Ze gaan va banque spelen. Als Be Fair diep speelt en hun aanvaller buitenspel staat en er wordt niet gevlagd, dan is het toch Gijs die alert is en de bal hard weg schiet. Be Fair krijgt even later een corner. Een ouderwetse scrimmage en twee wereld reflexen van Gijs zorgen ervoor dat het 1-2 blijft. Be Fair speelt nu echt alles of niets. En dat zorgt voor ruimte. Yazn en Abdi stormen met z’n tweeën op één verdediger en de keeper af. Helaas wordt dat niet simpel uitgespeeld en zo blijft Be Fair geloof houden. En dan kan het niet uitblijven: een zondagsschot op deze zonnige zaterdag nekt onze jongens: 2-2. Nog even alle hens aan dek tegen een ontketend Be Fair maar daar blijft het gelukkig wel bij.