46'
57'

5e klasse 03

17 november 2018 8:30

Vandaag stond dan eindelijk de partij tegen de nummer 1 op het programma. Schoonhoven nog zonder puntverlies, maar Moordrecht dankzij een wedstrijd meer gespeeld op de eerste positie.
Het beloofde een spannende ochtend te worden en dat werd het ook!

Op een spekglad veld dat nog deels wit was van de vorst zien we meteen dat Moordrecht een sterk team heeft. Veel duels worden op het middenveld gespeeld en geen van de partijen is in staat om grote kansen te creeren. De eerste grote kans is voor Schoonhoven en meteen raak als Wesley op avontuur gaat op links en tussen 2 man door loopt naar de achterlijn. Jaya heeft zich inmiddels voor het doel gemeld en de lage voorzet op maat vanaf de achterlijn wordt beheerst door Jaya ingeschoven.

Ook de tweede kans is voor Schoonhoven als een corner door Anis op de paal wordt geschoten. Die zelfde paal zit ons nogmaals in de weg als Jamie vanaf rechts de bal voor het doel schiet en via het been van een tegenstander de paal weer redding biedt.

Veel van de duels worden op het middenveld uitgevochten en grote kansen zien we pas weer in de 13e minuut als Duke knap verdedigd samen met Samuel en vervolgens Wesley weg stuurt. Die sprint naar binnen en schiet diagonaal hard op doel de 2-0 binnen.

In de 17e minuut komt Moordrecht goed weg als een harde voorzet van Wesley via een been van een tegenstander per ongeluk in de handen van de keeper valt. De uittrap van de keeper wordt opgevangen door Marnix die Samuel vrij ziet staan. Samuel probeert het van afstand  maar zijn schot wordt geblokkeerd. De rebound is voor Jamie die ook meteen schiet maar die bal gaat helaas naast.

In de 19e minuut een steekpass van Sami op Wesley die daardoor 1 op 1 komt met de keeper. De keeper was op tijd uitgekomen en kan de inzet daarom net op tijd blokkeren.

In het verdere verloop van de eerste helft zien we weer dat het gevecht plaats vind op het middenveld en beide ploegen weinig grote kansen kunnen creeren.

Na de limonade zien we het zelfde beeld. De ploegen gaan redelijk gelijk op, op het middenveld bij Jamie en Sami,en alhoewel de aanval van Schoonhoven duidelijk beter presteert met  Anis, Jaya en Wesley komen er weinig kansen. Marnix en Duke stoppen alles op de flanken en Samuel is als echte ausputzer actief om alles wat toch door komt tegen te houden.

De eerste grote kans in de 2e helft komt na 37 minuten als Wesley een bal voor het doel legt. Anis probeert het met een vliegende karate trap, raakt de bal wel maar deze beland niet bij het doel maar wel bij Jaya. Die schiet meteen maar de keeper kan redden.

De aanval van Schoonhoven wordt dan weer steeds vaker gevaarlijk en Schoonhoven neemt de overhand. Wesley zet Anis vrij met een fraaie steekpass maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. De rebound valt bij Wesley die meteen schiet maar over het doel.

Dan zien we de eerste serieuze aanval van Moordrecht in de 41e minuut als ze uitbreken op de rechterkant. Een speler komt alleen op Roan af die inmiddels uit is gekomen. Hij blokkeert keurig de bal en de speler van Moordrecht komt er achter dat als je tegen Roan aan loopt, je beter cement in je zakken kan stoppen. Speler valt om alsof hij tegen een muur loopt en de scheids ziet dit als een overtreding. Complete onzin, maar ach; Dat soort dingen gebeuren. Geen nood want de strafschof wordt door Roan gewoon prachtig gestopt en de voorsprong blijft gehandhaaft.

Moordrecht begint dan wel aanvallend aan te dringen en in de 45e minuut zien we weer een uitbraak op rechts waarbij een speler helemaal vrij voor Roan komt. Weer stopt Roan de inzet al is het deze keer met wat hulp van de paal.

In de 46e minuut valt dan de beslissing als een afvallende bal van de verdediging van Moordrecht door Wesley ineens uit de lucht van behoorlijke afstand snoeihard in de kruising wordt geschoten via de onderkant lat. Met een wereld doelpunt en de 3-0 is daarmee de wedsrijd beslist!

Moordrecht geeft echter niet op en via een mooi opgezette snelle aanval door het midden wordt de verdediging van Schoonhoven echt even helemaal uitgespeeld. De aanval leidt uiteindelijk tot een hard schot in de hoek waar Roan toch echt kansloos is deze keer. 3-1 en met nog 10 minuten te gaan kan het nog spannend worden.

Wat volgt zijn kleine kansen over en weer. Jaya en Wesley proberen het beide van afstand maar vinden geen doel. Sami kopt bijna een corner in maar kan er net niet goed bij. Moordrecht zoekt zijn heil in de counter en wordt daarmee nog gevaarlijk met een schot dat naast gaat.

Het laatste doelpunt valt vlak voor tijd als de keeper van Mordrecht een achterbal niet goed schiet en de bal bij Wesley in de voeten schiet. Die schiet de bal direct met een volley over de keeper het doel in en zet daarmee de eindstand van 4-1 op het bord.

Een spannende pot voetbal met een mooi resultaat voor Schoonhoven. De koppositie is daarmee overgenomen en zonder puntverlies nog steeds onbetwist! Complimenten weer voor de dame en heren die er deze keer echt hard voor moeten hebben werken. Tot volgende week!