25'
Assist: Sami Bahri

5e klasse 03

24 november 2018 10:00

Vandaag stond de 2e topper in 2 weken op het programma voor onze mannen en dame. Een uit wedstrijd tegen het altijd lastige WDS E1.Met slechts 3 verliespunten is WDS ook de enige ploeg die nog in het kielzog zit van Schoonhoven dus een belangrijke pot.Bij winst 5 punten los op de nummer 2 en bij verlies op gelijke hoogte met WDS. Het beloofd dus spannend te worden vandaag.

De dag begint al goed als onze hoofdsponsor en tevens trainer de shirtjes is vergeten dus we beginnen met reserve shirts van WDS en zijn vandaag in het zwart gekleed. Als dat maar geen ongeluk brengt...

Schoonhoven begint de wedstrijd in elk geval niet best. Eigenlijk staat iedereen nog te slapen op het veld en binnen 2 minuten hebben we al 3 corners tegen gekregen en is Schoonhoven nog niet gevaarlijk geweest. In de 3e minuut straft WDS het slappe begin af als hun links buiten door 3 spelers heen slalomt en mooi in de hoek af maakt. 1-0 voor WDS en tijd om wakker te worden.

In de 5e minuut zien we de eerste aanval van Schoonhoven als Jamie de bal naar Sami speelt op rechts en zijn voorzet kan net niet geraakt worden door Wesley.
Schoonhoven is inmiddels wel wakker geworden en komt meteen goed in het spel. Samuel zet een aanval op via Sami die op zijn beurt Jaya vrij ziet staan. Die twijfelt niet en schiet de bal mooi hoog in de hoek van het doel en trekt in de 6e minuut de stand weer gelijk. 1-1.

De links buiten blijft een moeilijke speler maar dankzij sterk optreden en veel ingrijpen van Marnix (met hulp van Samuel)zien we dat hij steeds minder in zijn spel komt. Jaya begint inmiddels te domineren op het middenveld en Schoonhoven neemt de overhand.

In de 8e minuut stoort Sami goed waardoor Jamie kan schieten. Zijn schot wordt gered door de keeper. De rebound valt bij Wesley die loeihard op doel schiet. Keeper staat weer in de weg maar deze keer niet zonder pijn....

In de 12e minuut grijpt Marnix goed in bij een aanval van WDS en peert de bal gewoon hard en hoog naar voren. WDS weet niet wat ze hiermee aan moeten maar Wesley wel. Hij vangt op en haalt meteen uit en schiet de 1-2 binnen.

Maar WDS blijft ook aanvallen en krijgt vlak daarna een grote kans als de links buiten van afstand hard in de hoek schiet. Met een mooie katachtige duik naar de hoek zet Roan zijn vingertoppen er tegen en werkt de bal naast het doel. Prachtige redding van onze held op doel!

Na de time-out gaat Schoonhoven weer aanvallen. Wesley stuurt Jamie weg met een steekpass maar zijn schot gaat naast.De doeltrap wordt onderschept door Jaya die meteen Wesley aan speelt. Die legt de bal voor het doel precies in de voeten van Sami die beheerst de 1-3 in tikt.

In de 20e minuut zien we schot van afstand van Sami die voor langs gaat. Een minuut later een aanval die via Anis, Sami en Jaya bij Wesley uit komt die schiet op doel. Een verdediger krijgt er een been tussen en voorkomt gevaar.

In de 23e minuut vangt Duke een afvallende corner op en schiet van ver maar zijn inzet gaat naast. Schoonhoven is in deze fase wel dominant en dat wordt beloond als Jaya goed stoort en de bal van WDS verovert in hun opbouw. Zij speelt meteen Sami aan en die tikt in 1 keer door naar Wesley die daarmee vrij voor het doel komt. Loeihard net onder de lat betekent de 1-4 op het bord.

Vlak voor rust krijgt WDS nog 1 kans als ze uitbreken op rechts en de bal laag voor het doel leggen. Roan duikt en pakt de bal vast voordat iemand van WDS bij de bal kan komen.

Oude bekenden krijgen dan al flashbacks naar vorig jaar waar we ook met 1-4 de rust in gingen en uiteindelijk met 6-4 verloren. De trainers waarschuwen dan ook niet te onderschatten. WDS is een stugge ploeg.

Direct na rust zien we een afstandschot van Duke die naast het doel beland. En dan zien we dat WDS ineens helemaal om gooit en daar heeft Schoonhoven moeite mee. in de 32e minuut levert dit al resultaat als ze op links met 3 man de bal vrijspelen en alleen op Roan af komen. Roan komt uit maar is kansloos tegen een mooi geplaatst schot in de hoek.

WDS gooit het tempo omhoog en probeert wat te forceren. Er volgen diverse aanvallen van Schoonhoven maar voor het doel van WDS wordt er niet snel genoeg geschoten en proberen ze allemaal maar nog een actie te maken in plaats van de trekker over te halen. WDS weet daardoor elke keer in te grijpen en te voorkomen dat het genade schot wordt geleverd.

In de 38e minuut sluit WDS zelfs aan met een prachtig afstand schot dat hoog in de kruising beland. 3-4

Voor de time-out is Jaya nog dicht bij een doelpunt maar haar inzet gaat via een speler van WDS net naast het doel. Aan de andere kant kopt Samuel een bal voor de lijn weg en even later tikt hij de bal aan de andere kant uit een corner net aan de verkeerde kant van de paal.

Het beloofd een spannend laatste kwartier te worden. Er wordt over en weer gezocht naar de opening. In de 52e minuut krijgt Sami een kans om te schieten maar het schot mist kracht en de keeper kan stoppen.
Eenzelfde aanval een paar minuten later waarbij Jaya de persoon is die schiet maar ook dit schot is te zacht om de keeper te verschalken.

In de 56e minuut een uitbraak van WDS op links. Het schot dat volgt gaat ruim over. Uit de achterbal komt meteen een aanval waarbij Anis net op tijd door de keeper kan worden geblokkeerd om een goal te voorkomen van Schoonhoven.

Tot grote kansen komt het dan niet meer. na 60 minuten fluit de scheids af en is een hard bevochten overwinning een feit. Veruit de lastigste pot dit seizoen maar complimenten voor het team weer. Geen walk over deze keer maar vechten kunnen ze dus zeker ook. 5 punten los op de nummer 2!!!