59'

3e klasse 5

9 februari 2019 12:30

Alexandria J011-4 vs. Schoonhoven J011-2

Op de voor ons vreemde tijd van 12.30 stond vandaag de wedstrijd tegen Alexandria in Rotterdam op het programma.
Droog en af en toe zon was fijn maar een enorme harde wind voorspelde weinig goeds.

In het begin van de wedstrijd speelt Schoonhoven erg slordig. De passes komen niet goed aan en veel balverlies zorgt er voor dat Alexandria de meest aanvallende ploeg is. Zij hebben op dat moment de wind mee en dat lijkt toch ook wel een voordeel te zijn. Toch is de eerste grote kans voor ons als Kas Jamie op rechts weg stuurt en Jamie richting de achterlijn gaat. Een strakke voorzet voor het doel en de keeper kan net voorkomen dat Wesley bij de bal kan komen.

Een minuut later een grote kans voor Alexandria als een hoge voorzet voor het doel richting 2 vrije spelers gaat. Onze vervangende keeper Sem kan echter de bal wegwerken.

Duke en Marnix hebben het erg druk in de verdediging als Alexandria de druk op voert. Ook Sami en Samuel moeten veel ingrijpen maar door slappe passing en ook door de wind krijgt Schoonhoven de ballen moeilijk weg.
Alexandria krijgt een aantal corners maar blijven deze stug hoog inschieten dus de wind blaast deze allemaal van het veld af.

In de 8e minuut stoort Kas goed en breekt uit. Een hard schot maar de keeper weet de inzet naast het doel te werken. De corner valt precies vor het doel en wordt door diverse spelers geraakt. Wonder boven wonder valt deze echter niet in het doel. Soms moet je ook gewoon wat mazzel hebben.

In de 10e minuut een afstandschot van Alexandria. Ook hier weet Sem een goed antwoord op en hij kan met een mooie redding de bal stoppen.

In de 12e minuut valt de 1-0 voor Alexandria als een hoge voorzet onverwachts door wind bij de 2e paal beland en een speler van Alexandria deze mooi over Sem heen weet te tikken. Beetje mazzel maar toegegeven, prachtig afgerond.

Tijd voor de 1e time-out.

Direct na de time-out herstelt Schoonhoven zich als Sami Wesley op links weg stuurt. Die gaat naar de achterlijn en legt de bal hard en laag voor het doel. Kas neemt de bal ineens op de slof en schiet prachtig in de hoek hard in. 1-1.

Vervolgens een paar loeiharde windstoten en het doel van Sem waait een halve meter opzij!.

Alexandria is vervolgens de ploeg die makkelijker kan aanvallen. De wind helpt mee maar Schoonhoven is toch zelf ook vooral slecht in de passing. Teveel halve balletjes die door de tegenstander kunnen worden onderschept. In deze hogere klasse hebben de spelers minder tijd om de actie te maken en daar moeten de jongens en dame toch wel aan wennen.

De aanvallen van Alexandria resulteren in de 22e minuut in de verdiende 2-1 als een voorzet hoog voor het doel beland. Sem weet de bal weg te stompen maar een speler van Alexandria kopt de bal direct het doel in.
Een minuut later kan Schoonhoven de stand weer gelijk trekken als Kas met een diepe bal Stef weg stuurt. Stef ziet Wesley vrijlopen en met een mooie pass krijgt Wesley vanaf links de kans om te schieten. Zijn schot gaat net voorlangs de verkeerde kant van de paal voorbij.....

In de 24e minuut vice versa als Wesley op links Stef vrij ziet staan en aan speelt. Stef schiet op doel maar de bal gaat wederom voor het doel langs.

Vlak voor rust profiteert Alexandria van de missers als hun rechtsbuiten me een hoge bal alleen op doel af komt. De speler weet van dichtbij de bal hard langs Sem te schieten.

Met een 3-1 achterstand gaan we de rust in.

In het begin van de 2e helft blijft het spel van Schoonhoven wat rommelig. Veel dekkings fouten en slechte passing zorgt er voor dat Alexandria de aanvallende ploeg is. Tot echte kansen komt het echter niet.

In de 36e minuut krijgt Schoonhoven de eerste kans in de 2e helft als Jaya en Jamie samen een aanval op rechts op zetten. Jamie zet Wesley vrij voor het doel met een prachtige steekpass en Wesley schiet zonder twijfel de bal hard in de hoek en brengt de stand terug tot 3-2.

En hiermee zien we vanaf de lijn een kanteling in de wedstrijd ontstaan. Meer vertrouwen rersulteert en betere passing en Schoonhoven krijgt de overhand. Duke, Marnix en Samuel krijgen meer grip op de aanvallers en Sami krijgt steeds meer succes in het opzetten van de aanvallen. In de 39e minuut speelt Jaya de bal naar Jamie die vanaf redelijk dichtbij hard in schiet. De keeper heeft geluk en ongeluk tegelijk. Geluk dat hij per ongeluk in de baan van het schot staat en de bal dus kan tegenhouden. Ongelukkig dat de bal vol in de kroonjuwelen beland en hij de rest van zijn leven als meisje door het leven zal moeten.... Na een kleine adempauze voor de keeper gaat het spel weer verder.

Schoonhoven krijgt steeds meer de overhand en gaat de aanval opzoeken. Een Schot van Jaya gaat net naast. Een hard schot van Wesley kan door de keeper gestopt worden. Maar in de 43e minuut krijgt Schoonhoven de verdiende gelijkmaker als Jaya een mooie aanval op zet. Zij speelt Wesley aan die zichzelf vrij speelt met een mooie kapbeweging en de bal opzij legt naar een vrije Kas. Zijn harde schot beland hoog in de hoek en het is 3-3.

In de 48e minuut Zet Jamie een aanval op naar Wesley. Net als vlak hiervoor weet Wesley Kas te bereiken en die schiet weer hard in de hoek. Met een indrukwekkende reflex weet de keeper van Alexandria de bal te stoppen en te voorkomen dat Schoonhoven de leiding neemt.

Dat wind tegen ook een voordeel kan zijn blijkt in de 52e minuut als een hoge afzwaaiende corner van Alexandria door de wind wordt opgepakt en bij de 2e paal bijna het doel in wordt geblazen. Daar staat een speler van Alexandria die het mazzeltje weet te waarderen en die tikt dan ook tegen de verhoudingen in de 4-3 binnen.

Met nog 7 minuten op de klok is het moment dus gekomen dat de mannen en dame zullen moeten laten zien of ze kunnen vechten!

In de 54e minuut een uitbraak van Wesley die af legt op Jamie. Jamie tikt in maar de bal gaat naast het doel.
In de 55e minuut zetten Sami en Jaya een aanval op aan de rechterkant. Jamie wordt slecht gedekt en ontvangt de bal. Met een vrije baan naar het doel twijfelt hij niet en schiet van afstand hoog de bal het doel in en maakt de benodigde gelijkmaker. 4-4

In de laatste minuten is het Schoonhoven die aan blijft dringen en jaagt op de winnende. Met 58 minuten en 50 seconden op de klok is het Sami die de aanval op rechts op zet en de bal naar Jaya speelt. Die ziet Wesley in de diepe spits positie staan en speelt de aan. Wesley kapt de bal om zijn goede linker been te bereiken en omzeilt daarmee 2 spelers. De spelers van Alexandria weet met zijn lichaam wel Wesley uit balans te brengen zodat hij niet hard kan schieten. Maar de bal ligt 2 meter voor het doel en Wesley weet de bal toch een zetje te geven en via een been van de tegenstander rolt deze rustig maar vastbesloten langs de keeper het net in. 5-4 Schoonhoven!

Alexandria weet geen gevaar meer te creeren na de aftrap en al snel horen we het verlossende fluitje.
Werkelijk een prachtige en geweldig spannende wedstrijd en alle complimenten aan het team die hebben laten zien dat ze ook kunnen knokken als het nodig is!

En uiteraard een speciale dank aan Kas en Sem die vandaag mee deden om Roan en Anis te vervangen.