JO17-1: als je zelf niet scoort, dan …….

3 - 1

Schoonhoven JO17-1

1e klasse 2

16 november 2019 13:00

De JO17-1 kwam dit weekend in aanraking met een bekende voetbalwet: als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Na vier opgelegde kansen te missen scoorde Be Fair in de eerste helft in de  omschakeling nadat Schoonhoven zelf een hoekschop mocht nemen.  In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer. Be Fair scoorde nog twee maal uit dode spelmomenten. Schoonhoven wist uiteindelijk één van de kansen wel te benutten. Eindstand 3-1 voor Be Fair.

Het begin van beide ploegen was wat onwennig op het harde kunstgrasveld waar de bal wel erg hoog stuiterde en snel ging. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd maar tot echt grote kansen kwam het nog niet in de beginfase. Langzamerhand kreeg de JO17-1 iets meer rust aan de bal en dat leidde direct tot een serie mooie aanvallen en dito kansen. Eerst werd Bilal één op één voor de keeper gezet maar deze wist te redden met zijn benen, daarna kon Sem uithalen in kansrijke positie maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Amin, herstelt van zijn gebroken pols, passeerde handig zijn tegenstander en had pech dat zijn schot buiten bereik van de keeper op de paal belandde. De afgemeten voorzet van Mateo was niet aan Orfan besteed. Van 5 meter voor open doel wist hij de bal helaas hoog over te schieten. Be Fair had echter aan één kans voldoende om te scoren. Een hoekschop voor Schoonhoven, een verloren bal op het middenveld en binnen no time lag de bal aan de andere kant in het doel achter keeper Roan. Dat was zuur want de beste kansen tot dat moment waren voor Schoonhoven.

In de rust werden een aantal wissels doorgevoerd en dat leidde direct in het begin tot een klein veldoverwicht van de JO17-1 zonder tot echte kansen te komen. Het spel golfde heen en weer, echt goed voetbal was het niet. Veel balverlies, lopen met de bal en soms een kleine kans voor beide partijen. Bij een hoekschop voor Be Fair stonden de Schoonhovenaren te slapen. Bij de eerste paal kon een speler van Be Fair erg knap direct uit de hoekschop binnen schieten. Zeker een mooie goal, maar wel onnodig. Schoonhoven scoorde snel daarna de aansluitingstreffer. Sem brak door de verdediging heen en bereikte Bilal die eenvoudig van dichtbij binnen kon tikken. Helaas lukte hem dat enige minuten later niet toen hij weer oog in oog met de keeper stond en de keeper de bal met zijn lichaam tegenhield. Het spel van beide kanten werd slordiger en Be Fair werd sterker. Dat leidde tot weer een doelpunt voor Be Fair uit een dood spelmoment. Schoonhoven had geen macht meer om terug te komen en Be Fair zette niet verder aan. De goed leidende scheidsrechter floot de sportieve wedstrijd na 80 minuten af.

Een goede les voor de Schoonhovenaren deze middag. De scherpte voorin bij het benutten van de kansen en in de verdediging bij het voorkomen van doelpunten ontbrak. Dan blijf je altijd achter de feiten aanlopen. Be Fair was dan ook de terechte winnaar vandaag.