JO17-1 blijft steken op een gelijkspel in de derby

1 - 1

Schoonhoven JO17-1

1e klasse 2

8 februari 2020 11:15

Ondanks een beter voetballend Schoonhoven was de eindstand na 80 minuten 1-1. Schoonhoven scoorde wel de 1-2 maar helaas was er geen doellijn technologie waardoor de scheidrechter niet het signaal kreeg dat de bal dik een meter over de lijn was. Hoewel de spelers van Schoonhoven, de toeschouwers achter het doel en de verdedigers van Bergambacht de bal allemaal dik over de doellijn zagen gaan, dacht de grensrechter van Bergambacht daar anders over. De goed  leidende scheidsrechter kon van afstand niet waarnemen of de bal over de doellijn was en ging af op de grensrechter. Helaas.

In de beginfase kwam Bergambacht er niet aan te pas, Schoonhoven wist de bal goed rond te tikken en Bergambacht kon niet anders dan verdedigen. Grote kansen werden niet echt gecreëerd, slechts enkele kleine mogelijkheden maar de keeper werd niet echt op de proef gesteld.  Het vernuft was niet aanwezig om de verdediging uit elkaar te spelen. Het was allemaal te voorspelbaar. Bergambacht zette daartegenover enorme wilskracht aan de dag met een gesloten verdediging van alle spelers met uitzondering van de spits. Verdedigend was het oppassen voor de counter met de snelle spitsen van Bergambacht. De voorsprong van Bergambacht kwam uit het niets, een diepe crossbal een strakke voorzet en mooi strak afgerond in de hoek, onhoudbaar voor Roan. Een mooie goal van Bergambacht. Schoonhoven pakte direct weer het initiatief. Er kon nu wel gevaarlijk worden. Sem brak door en werd van achter onderuit geschopt zonder intentie de bal te spelen, waar rood niet had misstaan werd geel getrokken. Uit de overtal situatie kon Schoonhoven via een mooie combinatie tussen Karsten en Orfan gelijkmaken via Sem. Ook dit doelpunt was schitterend. Een mooie combinatie ging vooraf aan de voorzet van Orfan waarna Sem via een volley de bal hard de touwen in schoot.

In de rust werd er gewisseld en met een bijna nieuwe voorhoede werd er gestart aan de tweede helft. Bergambacht bleef zich vooral beperken tot verdedigen en was bij vlagen gevaarlijk in de counter. Schoonhoven kreeg nog enkele kansen. De grootste was een vrije trap binnen het doelgebied vanwege terugspelen op de keeper, maar deze kans werd helaas niet omgezet in een goals. Vanuit een corner wist Schoonhoven dan toch de 1-2 aan te tekenen, maar zoals gezegd werd dit door scheidsrechter niet gezien. De stand bleef daarmee steken op een 1-1.

De komende drie zaterdagen weken zijn er geen competitieduels, de JO17-1 speelt wel enkele oefenwedstrijden.