Schenkeldijk 1
3328LA
DORDRECHT
tel. 078-6170745

Op een regenachtige zaterdag en een frisse temperatuur nam VVS 1 het op tegen Dubbeldam in Dordrecht. Beide ploegen spelen onderin dus men kon gerust spreken over een zespunten wedstrijd in deze degradatiekraker.

Met de weer teruggekeerde Walter van Maurik startte VVS voortvarend. De spitsen van Dubbeldam kregen geen poot aan de grond bij de verdediging van VVS en aanvallend gezien was men voortdurend gevaarlijk. Nadat VVS diverse mogelijkheden had gemist was het Willem-Paul van de Heijden die net als vorige week de eerste treffer voor VVS aantekende. Zijn schot in de korte hoek bleek de doelman van Dubbeldam te machtig. VVS ging door en bleef zeer gevaarlijk. Te vaak werd een aanval echter niet goed uitgespeeld waardoor diverse kansrijke situaties op niets uitliepen.

Het laatste gedeelte van de eerste helft kwam Dubbeldam sterk opzetten. Deels doordat VVS heel slordig werd aan de bal maar ook omdat een soort va banque ging spelen. Met name via de snelle rechtsback werd druk op het doel van VVS opgevoerd. Gelukkig kwamen er geen hele grote kansen uit voort maar in de rust moest dit toch zeker besproken worden.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als vlak voor rust. Dubbeldam speelde vol naar voren en VVS had het daar erg moeilijk mee. Dit keer kreeg Dubbeldam wel kansen. Een kopbal ging net over en een schot van dichtbij werd goed gepareerd door doelman Schiedon. Toch kon VVS langzaam maar zeker de bakens wat verzetten. De afspraken in de rust werden steeds beter nagekomen en Dubbeldam moest in de achteruit. In de 59e minuut kon Amine Karroum dit betere veldspel van VVS belonen met een doelpunt na een mooie aanval.

Dit kantelde de wedstrijd volledig. Dubbeldam leek zwaar aangeslagen en VVS kreeg vleugels. Vele aanvallen en kansen volgden. O.a. de ingevallen Mo el Harracha had een paar goede mogelijkheden. Het was echter de, na lang blessureleed, teruggekeerde Giorgio Getrouw die liet zijn waarom we hem zo gemist hebben. Twee keer werd hij goed alleen voor de keeper gezet en twee keer was hij zeer koelbloedig en scoorde fraai.

Na de 0-4 liet VVS de teugels wat vieren. Dubbeldam kreeg wat meer ruimte en had toch zeker een keer kunnen scoren uit twee kansen. Maar ook VVS had er toch minimaal nog twee bij mogen prikken maar helaas mocht het niet zo zijn. Niettemin een mooie uitslag en een mooie beloning voor het team. De competitiestart was niet best maar men bleef vertrouwen houden en keihard werken. Dit resulteert nu in twee keer een gelijkspel en een overwinning. Hopelijk zet VVS deze stijgende lijn voort. Dat zal dan wel waarschijnlijk op z'n vroegst januari worden want de verwachting is toch wel dat de KNVB de competitie stil legt.