10 september 2011 14:30

Larijn, I.J

Zaterdag 2 stuit op keeper van Spirit

Zaterdag 2 heeft in de uitwedstrijd 2 kostbare punten laten liggen tegen Spirit 3. Op het slechte kunstgrasveld stuitte het 2e op een team met een aantal hele goede spelers.

Het tweede startte netjes en gedisciplineerd aan de wedstrijd met als enige minpunten dat er te weinig werd bewogen en de kansen die wij kregen niet benutten. Dit laatste was over het algemeen te danken aan het perfecte keeperswerk van de keeper van Spirit 3. Hiernaast liepen er in de as bij Spirit 3 kwalitatief hele goede spelers die ons jonge team in verdedigend opzicht de nodige kopzorgen opleverden. Tactisch en technisch waren wij sterker maar lieten dit te weinig zien. Doordat wij de kansen op een voorsprong lieten liggen kreeg Spirit het idee dat zij ons konden aftroeven. Positioneel stonden wij hierna op bepaalde plaatsen niet goed en dachten wij niet een aantal stappen verder. Zo kreeg Spirit de mogelijkheden om aanvallen op te zetten maar niet om hier kansen uit te halen. In de loop van de eerste helft werd het verdedigende werk van verdedigers en middenvelders Erik en Hidde beter waardoor het 2e de bovenliggende partij bleef. In de rust werd er direct gewisseld en werd Wiebe Zwijnenburg ingebracht om meer beweging in het team te krijgen.

In de tweede helft bleef het zoeken naar de ruimtes maar werd veel te vaak de verkeerde keuze gemaakt door ons team. Toch was het Schoonhoven 2 die domineerde en Spirit had de handen vol aan ons team. Zij moesten dus enkele malen middels overtredingen een aanval afstoppen. Hierna voltrok zich het scenario wat wij vaker zien bij het voetbal. Een afstandsschot werd verkeerd beoordeeld door Dani?l en de bal glipte door zijn vingers. Bijna de hele wedstrijd weinig hoeven doen eist de opperste concentratie. Zo kwam Schoonhoven 2 op een 1-0 achterstand. De moe gestreden Hidde werd gewisseld voor Rob Arbeider en met een verse kracht probeerden wij de druk nog verder op te voeren. Er kwamen kansen maar de keeper hield schoten van verschillende spelers fabuleus uit het doel. Een schitterend schot van Steven de Jong werd even schitterend gepareerd. Steven was een positie naar voren geschoven op de plaats van Yassine Bojada en Arco Schilt werd op de linker flank als verdediger gepositioneerd. In dit stadium was het 2e elftal duidelijk sterker en beter maar was het zoeken naar de gelijkmaker. In de laatste 5 minuten viel deze dan ook uit een hoekschop. Rob Arbeider nam deze en Martin Schep kon netjes inkoppen. Met nog een aantal minuten te gaan werd er nog gespeeld voor een overwinning. Jammer genoeg lukte dit niet. Het positieve uit dit alles is, is dat Schoonhoven 2 de mentaliteit toont om ook weer dit seizoen hoge ogen te gooien in de competitie.