8 oktober 2011 11:00

Scheidsrechter

T.v.Beek

C1 minst gepasseerde verdediging

Vandaag werd de laatste beker(poule)wedstrijd gespeeld tegen Jodan Boys C2. Het had behoorlijk geregend dus keken we toch even voor de zekerheid of het wel door ging en dat was gelukkig het geval. De scheidsrechter van vandaag was Tim van Beek en zijn teamgenoot uit B4 Jesper Eland was de grensrechter. Beide jongens waren samen met keeper Jaysey de avond voor deze wedstrijd naar de 1e van 5 avonden van de cursus juniorenscheidsrechter van de KNVB geweest, die werd gehouden bij vvBergambacht. Van 19:00 tot 22:00 uur hadden ze les gekregen.

Op het tweede veld zagen de, zoals altijd vele, C1 supporters na 4 minuten spelen Giorgio doorkomen, net als de Jodan Boys keeper en waar er twee vechten om een been gaat de derde er mee heen en dat was in dit geval Robbin, die de 1-0 binnen tikte. De keeper had daarna last van zijn been, maar niemand bekommerde zich om hem, zelfs niet van z´n eigen team. Lang kon C1 niet genieten van de voorsprong want slechts 1 minuut later scoorde Jodan Boys. Ik was nog druk aan het schrijven voor het verslag, maar volgens Tristan was het een mooie goal. Er werd bij de blauw witten helaas veel balverlies geleden. Robbin was echter lekker fel en jaagde goed. Gido kreeg voor de rust nog een kans na een mooie voorzet van Jorn, maar hij schoot over.

Het weer was gelukkig niet zo slecht als voorspeld, sterker nog er was zelfs zon en de paraplu´s konden gesloten blijven.

Na de rust waren we onderweg naar het 2e veld waar de wedstrijd net weer begonnen was en zagen we dat Robbin een doelkans kreeg. Even later was het Shahram die naast schoot. Ondanks dat Schoonhoven ervoor vocht lukte het niet. In de 51ste minuut lukte het bij Jodan Boys wel en was een goed keepende Jaysey bij een mooie hoog schot kansloos. Maar wat in de 1e helft gebeurde, gebeurde nu ook, alleen andersom. Eén minuut later namelijk kwam het schot vanaf de zijkant van Robbin op de paal terecht en was het Gido die de bal binnenwerkte en de stand weer gelijk maakte.

Tom moest helaas het veld verlaten omdat hij hard met zijn hoofd tegen het hoofd van een Jodan Boys speler was gekomen. Hij kwam er echter beter vanaf dan een dame van Rohda´76 op het derde veld. Terwijl de keeper van Jodan Boys behandeld werd voor een blessure, kwam voor haar de ambulance het veld oprijden. Wat ze mankeerde weet ik niet, maar ik hoop van harte dat het goed met haar gaat. De keeper van Jodan Boys kon gelukkig ook weer verder spelen.

In minuut 69 passte Julian de bal op Shahram, die op zijn beurt langs de rechterkant opkwam, zijn tegenstander afschudde en de bal beheerst over de keeper in het doel stifte. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat de paraplu´s toch niets voor niets mee waren genomen, want er viel een stevige regen en zelfs hagelbui! Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar bij  een 3-2 voorsprong voor Schoonhoven floot de goed fluitende scheidsrechter van Beek voor het einde van de wedstrijd.

Schoonhoven C1 eindigt op een 4e plaats, maar wel met het minste aantal tegendoelpunten en hebben dus de minst gepasseerde verdediging, en dat is ook een prestatie!
Nu even vakantie houden en afwachten tegen wie C1 gaat spelen in de competitie.