5 november 2011 14:30

Scheidsrechter

Dessing, R.P.A.

Schoonhoven in blessuretijd langs WDS

Schoonhoven heeft 3 punten overgehouden aan het duel met WDS. Hierbij maakte de ploeg van Bert Potuyt het zichzelf onnodig moeilijk. Een 3-1 voorsprong werd knullig verspild, maar uiteindelijk wist Deef Vermeulen Schoonhoven alsnog naar een 4-3 overwinning te koppen. Drie belangrijke punten, waardoor Schoonhoven aansluiting houdt met de kop van het klassement.

Op een zonnig en gezellig sportpark in Driebruggen kende Schoonhoven een valse start. Jouk Pols was in het begin van de wedstrijd nog niet bij de les en verspeelde in de 2e minuut de bal waardoor spits Tom van der Wind zichzelf een vrije doortocht verschafte richting Sjef van Vugt. De spits aarzelde niet en schoot overtuigend binnen.

Ondanks het slechte begin liet Schoonhoven zich niet van de wijs brengen en al snel kwam het weer op gelijke hoogte. Vanuit een corner wist Deef Vermeulen doeltreffend binnen te koppen, 1-1. Schoonhoven had het overwicht in de wedstrijd, maar tot goed spel kwam het niet. WDS brak een aantal maal gevaarlijk uit, maar de Schoonhovense verdediging wist deze aanvallen eenvoudig te pareren. De 1e helft leek te gaan eindigen in een 1-1 stand, maar het was Willem-Paul van der Heijden die zijn klasse liet zien, en met uiterst precies schot doelman Tim Achterberg wist te verassen, 2-1.

Na rust leek de wedstrijd snel beslist toen Paul Hom Schoonhoven in de 47e minuut op 3-1 zette. Maar zoals vaker dit seizoen bij een voorsprong ging Schoonhoven slordig en angstig spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in 2 doelpunten voor de thuisploeg waardoor de stand op 3-3 werd gebracht. De spanning was volledig terug en een spannend laatste half uur volgde. Schoonhoven wist zich ter herpakken en kreeg de beste kansen, maar vond een aantal maal keeper Tim Achterberg op haar pad.

Met het inbrengen van Rogier Peltenburg kwam er meer gif in het spel van Schoonhoven. De aanvaller die na zijn langdurige blessure rustig wordt gebracht zorgde voor gevaar bij het doel van WDS. Ondanks het lichte overwicht was WDS zeker niet uitgespeeld en had aanvoerder Ramon Koning een goede kans om WDS naar een 4-3 voorsprong te schieten. Maar zijn halve volley ging over het doel van Sjef van Vugt.

Het leek erop dat Schoonhoven duur puntenverlies zou lijden, maar uiteindelijk wist de ploeg in de blessuretijd alsnog met 3 punten er vandoor te gaan. Een vrije trap werd voorgegeven door Willem Paul van der Heijden en net als bij het eerste doelpunt was het Deef Vermeulen die wist te scoren. In de resterende blessuretijd wist WDS geen gevaar meer te stichten en konden de Schoonhovenaren opgelucht ademhalen.

Door de overwinning blijft Schoonhoven op de 4e plaats van de ranglijst staan. WDS blijft door de nederlaag hekkensluiter. In de topper tussen CVC Reeuwijk en Soccer Boys leed de koploper haar eerste nederlaag. Soccer Boys was op eigen veld met 2-0 te sterk. Volgende week staat een interessante ontmoeting op het programma. Schoonhoven ontvangt op eigen veld de nummer 3 van de competitie Floreant. De ploeg uit Boskoop verzamelde tot nu 19 punten, 3 meer dan Schoonhoven. Bij een overwinning kan Schoonhoven dus goede zaken doen op de ranglijst.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Surija Nandagopal, Erik Zuurmond, Deef Vermeulen, Robin Heijkoop, Jouk Pols, Nabil Belali, Erik Kuiper (Pieter Meijer), Mike Ketelaar (Rogier Peltenburg, Willem Paul van der Heijden en Paul Hom.