D-Pupillen, D4, 7e klasse 05

19 november 2011 9:45

K. van Overdam

UNIO D3 maatje te groot voor VVS D4

Omdat beide teams nog ongeslagen waren, zou je vooraf van een topper kunnen spreken, maar helaas was de praktijk anders. Hoewel de Schoonhovenaren in de bekercompetitie dit team met 2-1 hadden verslagen, merkte je aan de D4-spelers dat UNIO in die wedstrijd toch wel enige indruk had gemaakt. De spelers van UNIO die stuk voor stuk “uit de kluiten gewassen” waren, wisten de D4-spelers toch weer te imponeren. D4 kwam vanaf het begin al flink onder druk te staan. Met 2 snelle buitenspelers wisten ze gelijk de backs Ziggy en Patriek in de problemen te brengen. Dat resulteerde na 10 minuten al een 0-2 tussenstand.

D4 kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen. Gaandeweg de eerste helft kreeg D4 iets meer grip op de wedstrijd, maar toch wist UNIO nog een derde keer te scoren. Dat weerhield de Schoonhovenaren er niet van de aanval te blijven zoeken. Vooral Hidde werd op links regelmatig een plaaggeest voor de Oudewaterse verdediging. Vlak voor rust werd de aanvalsdriften van D4 beloond, toen de keeper van UNIO een schot van Imad losliet, waarna Edwin de 1-3 kon scoren.

In de hoop de stijgende lijn na de rust voort te zetten, ging D4 ongewijzigd de 2e helft in. Maar toch leek het heilige vuur er een beetje uit te gaan. Ondanks de inzet van D4 om er nog iets van te maken, bleek UNIO gewoon te sterk. Met name Aron en Imad lieten zich van hun beste kant zien om nog een goed resultaat te boeken. Edwin werd nog een keer vrijgespeeld door Imad, maar zijn schot in de korte hoek werd gestopt door de UNIO-keeper. Ook Hidde (voorzetten v.a. links) en Aron (afstandsschot) probeerden het nog, maar UNIO had het laatste woord toen een schot half geblokt werd door Melvin en een UNIO-speler daardoor vrij kon inschieten. Dit betekende de 1-4 eindstand en een 4e plaats in de tussenstand.

Volgende week weer met frisse moed CVC Reeuwijk D2  tegemoet!