30'

B-Junioren, B4, 5e klasse 05

26 november 2011 14:30

B4 in evenwicht met Haastrecht B2

Schoonhoven B4 heeft, na twee kleine nederlagen, met 3 – 3 gelijkgespeeld tegen Haastrecht B2.

In Haastrecht had Schoonhoven in de eerste helft letterlijk de wind in de rug. Na een wat stroeve eerste vijf minuten, waarin de tegenstanders goed combinerend door de Schoonhovense verdediging slalomden, nam de Haastrechtse druk duidelijk af. Met veel mooie passes en de snelheid van Dayo werd er goed gebruik gemaakt van de meewind en veel gevaar gesticht voor het doel van de Haastrechtenaren. Na een kwartier werd het 0 – 1 uit een hoekschop van Jesper, die eigenlijk iets te dicht bij het doel terecht kwam; de keeper kon de bal echter nog wel raken, maar niet pakken en deze verdween achter hem in het doel.

Ongeveer tien minuten later heroverde Maarten op het middenveld op wilskracht de bal en wist deze bij Rick te krijgen. Rick gaf een goede steekpass op Tim, die onberispelijk raak schoot. En nog weer tien minuten later was het diezelfde Rick die met een mooie pass Cody vrij voor het doel zette. Cody behield het overzicht en zag naast zich Yanick in een nog betere positie. Yanick rondde deze kans keurig af. In het restant van de eerste helft waren er nog wel enkele kansen, maar die werden niet benut. Schoonhoven ging met een 0 – 3 voorsprong de rust in, in de wetenschap dat de tweede helft weleens een heel ander spelbeeld kon laten zien, gezien de straffe wind die over het veld waaide.

Dat bleek ook het geval. Vanaf de start van die tweede helft was Haastrecht B2 heer en meester op het veld; Schoonhoven kwam nauwelijks meer van de eigen helft af en tegendoelpunten konden bijna niet uitblijven. Na zo’n minuut of tien viel dan ook de 1 – 3. Even later raakte Tim zodanig geblesseerd dat hij per brancard van het veld af werd gedragen, en later naar het ziekenhuis werd vervoerd voor nader onderzoek. Korte tijd daarna sloeg bijna de vlam in de pan; bij een schermutseling in het Schoonhovense strafschopgebied was er in de ogen van de scheidsrechter een overtreding begaan, met een strafschop als resultaat. Supporters en begeleiders van Schoonhoven konden zich hier maar moeilijk bij neerleggen en lieten dat ook duidelijk horen. Aanvoerder Cody pleitte tevergeefs bij de scheidsrechter. Uit de toegekende strafschop scoorde Haastrecht de aansluitingstreffer.

Daarna was het alle hens aan dek voor Schoonhoven, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Met een 3 – 3 stand op het bord en nog zo’n tien minuten te spelen begon het Schoonhovense kamp te vrezen voor een nederlaag. Een vrije trap op de rand van de zestien werd nog rakelings langs het doel van Schoonhoven geschoten en gelukkig werden andere Haastrechtse kansen door de met man en macht verdedigende Schoonhovenaren verijdeld. Een spaarzame uitval waarbij Dayo, gehinderd door diverse tegenstanders, struikelend op de been bleef in het vijandelijke strafschopgebied, was nog het beste wat onze jongens in de tweede helft tegen Haastrecht in konden brengen.

Al met al een eindstand die de verhoudingen goed weerspiegelde, hoewel de manier waarop deze uitslag tot stand kwam nog wel even voor verhitte gemoederen en discussies zorgde.