80'

B-Junioren, B4, 5e klasse 05

10 december 2011 14:30

Op de valreep gelijkspel voor B4

Het was voor de jongens van Schoonhoven B4 een zware middag op Sportpark Het Hofland. In de wedstrijd tegen het sterkere Nieuwerkerk B5 werd het met hangen en wurgen uiteindelijk 2 – 2.

Vanaf het begin zat Nieuwerkerk beter in de wedstrijd. Er werd vlot gecombineerd, de linies sloten goed aan en het Schoonhovense doel werd regelmatig gezocht. Gelukkig wist doelman Jaysey het doel in eerste instantie schoon te houden. Maar na een kwartiertje werd de druk te veel en, na enkele verdedigingsfouten, opende Nieuwerkerk de score. Vijf minuten later kon Rick bijna voor open doel de bal inschuiven, maar een Nieuwerkerks been wist nog net een doelpunt te voorkomen. Schoonhoven moest alle zeilen bijzetten om niet nog in de eerste helft op grotere achterstand te komen. En uiteindelijk lukte het, met name door het harde werken van Jurrie en Cody om verdere schade te voorkomen.

Na een minuut of tien in de tweede helft slaagde Schoonhoven er voor de eerste keer in om tegen de verhouding in gelijk te komen. Na een vrije trap van Cody liep Rick zich mooi vrij en kon juist voor de keeper de bal met een lobje over hem heen in het doel werken. Daarna leken de jongens er ook weer meer in te geloven, en er werd een tijdje wat beter gespeeld en meer aangevallen. Echt uitgespeelde kansen leverde dit overigens niet op. Maar de strijdlust werd weer op de proef gesteld toen, na een wat chaotische fase in de verdediging, een Nieuwerkerkse middenvelder vanuit de tweede lijn de bal hard in de hoek van het doel wist te schieten.

Slechts sporadisch wist Schoonhoven nog in de buurt van het vijandelijke doel te komen, mede omdat de doorgaans snelle Niels en Dayo steeds op snelheid werden geklopt door de veel kleinere, maar supersnelle, en goed voetballende, centrale verdediger van Nieuwerkerk. In de allerlaatste minuut keerde dan alsnog het tij. Dayo was na een solo doorgedrongen tot in het strafschopgebied van Nieuwerkerk en werd daar naar de grond gewerkt. De scheidsrechter besloot terecht een strafschop toe te kennen. En Rick wist de bal netjes rechts van de keeper in het doel te plaatsen.

Direct nadat Nieuwerkerk het spel had hervat klonk het laatste fluitsignaal. Hoewel er op de toegekende strafschop niets viel af te dingen, voelde de uitslag wel een beetje als een ‘gestolen punt’ van het betere Nieuwerkerk.