42'

D-Pupillen beker poule, D4, Groep 7 08

17 december 2011 9:45

Ook D4 overwintert in bekertoernooi

In navolging van AZ, Twente, PSV en Ajax heeft ook D4 zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

De voortekenen waren gunstig. De leider van tegenstander Lekkerkerk D3 hoopte dat ze het “onder de tien” konden houden, dus er leek niet erg veel vertrouwen bij de bezoekers. Maar de eerste minuten van de wedstrijd lieten een heel ander beeld zien. Lekkerkerk kwam veel agressiever uit de startblokken en kreeg ook de eerste kansen, maar Maks wist de pogingen vakkundig te verijdelen.

D4 speelde onsamenhangend; de bal werd ongecontroleerd naar voren gespeeld, waardoor er nauwelijks gevaar gesticht werd bij het Lekkerkerkse doel. Pas na de eerste wisselbeurt kwam er wat lijn in het spel van D4. Op linksbuiten wist Hidde een aantal gevaarlijke voorzetten te geven, maar Imad en Edwin wisten niet te profiteren. De amusementswaarde ging helemaal omhoog, nadat Coen op de paal schoot, Boris de rebound op de lat krulde en Imad tenslotte van dichtbij op de keeper stuitte.

Maar na 20 minuten werd toch de ban gebroken. Edwin wist een puike voorzet bij Imad af te leveren, die daar nu wel raad mee wist (1-0). Daarna ging het hard; de Schoonhovenaren kregen wat meer flair en wisten met mooie combinaties en nog 2 doelpunten het publiek te vermaken. Eerst scoorde Jan (assist Imad) en Imad wist op aangeven van Hidde de ruststand op het bord te zetten.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet; D4 bleef goed combineren en zocht veelvuldig de aanval, alleen de scherpte in de afronding ontbrak. Zo kreeg Edwin een aantal kansen en probeerde Aron het met afstandsschoten. Ook Ziggy was 2 keer dichtbij een doelpunt, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Uiteindelijk bepaalde Coen “uit de draai” met een schot in de bovenhoek de eindstand. Lekkerkerk probeerde in de slotminuten nog een tegentreffer te maken, maar de bal ging rakelings naast.

Daarmee gaat D4 de winterstop in met een tweede plaats in de competitie en een plaats in de volgende ronde van de bekercompetitie. Dat smaakt naar meer in het voorjaar!