...
44'

C-Junioren, C1, 2e klasse 03

26 november 2011 10:30

Deze week speelde C1 in Leimuiden, bijna een uur rijden!, tegen de C1 van Kickers´69, een onbekende club voor ons en dat waren wij ook voor hen. De aanvoerder van Kickers hoorde ik na de wedstrijd zeggen dat hij tegen “Voorhoven” gespeeld had.

De vereniging had hun kantine aan de binnenkant opgeknapt en dat was erg goed gelukt! Een lichte, gezellige, maar toch modern ogende look, met de kleur oranje van de club verwerkt in b.v. de lampen was het resultaat. Tja, dat valt je dan weer op als vrouw. Als man viel de vader van Jelle op dat de kleding van Tom´s vader goed kleurde bij de schaargeklede mevrouw die paginagroot in een advertentie van de Pabo stond op de Telegraaf, die Marcel aan het lezen was. Nadat we door Remco´s vader helemaal op de hoogte waren gebracht van de soms extreem hoge prijzen en werking van koffieapparaten kwamen onze jongens en meid het veld op en vielen een aantal dingen op.
Gido had mooie nieuwe schoenen aan die lekker opvielen, Jorn had als enigste geen Flexjack aan (kwijt misschien?) en Gerwin , Giorgio, Daniel en Shahram hadden handschoenen aan, watjes! ;-)
Elf spelers namen plaats in het veld en toevallig, ondanks de verre reis, ook elf supporters op de tribune. Julian, Gerwin en Mijke namen plaats in de dug-out en Henk, met vlag, stelde zich op langs de lijn. Let the game begin!

De 1e periode van de 1e helft speelde Kickers wat onwennig en was Schoonhoven beter, maar konden daar geen voordeel uithalen. De 2e periode was voor de Kickers, waarin Shahram het moeilijk had met zijn erg fysiek spelende tegenstander. Deze was overigens niet de enige speler die fysiek aanwezig was, door de wedstrijd heen hebben we heel wat o.a. trek en duwwerk kunnen waarnemen. De goed fluitende scheidsrechter zag dit gelukkig ook vaak. In de 20ste minuut viel het 1e doelpunt voor de thuisclub. “Goed gevoetbald!”, riep de Kickersleider. “Slecht verdedigd!” riep een Schoonhovensupporter. Wie het goed had, ik weet het niet. Wel hoorde ik Tom daarna een keer: “Kom nou er eens mee uit!” roepen tegen zijn medeverdedigers. Ze deden het echter niet en bleven achterin hangen. Zes minuutjes later wisselde Schoonhoven voor de 1e maal. Robbin verliet het veld voor Gerwin. Vlak voor rust kwam Julian er nog in voor Amine, die na hard een harde aanvaring op de grond bleef liggen.

In de rust vloog er een vliegtuig over terwijl Robbin en Mijke zich aan het warm lopen waren.

In helft twee had Mijke Gido´s plaats ingenomen en al na 8 minuten lag de bal in het Kickersdoel. Hoe kwam hij daar? Nou zo. Tom nam een vrije trap, die echter niet helemaal als gepland aan kwam. Toch kreeg Jelle de bal en hij rukte op naar voren. Dat vond een Kicker speler echt niet zo´n goed plan en hij haalde Jelle onderuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Jelle aarzelde niet en nam de penalty en schoot de bal zelfbewust binnen. Ja hoor, daar is een filmpje van! Het jammere was dat, terwijl ik nog aan het schrijven was, ik de Kickers hoorde juichen. Een minuut later stonden zij alweer met 2-1 voor. Hoe dat was gegaan, geen idee dus… Ook hoorde ik ze even later roepen om een penalty toen één van hun spelers in het strafschopgebied van Schoonhoven lag. Echter de scheidsrechter had geen overtreding geconstateerd.
Amine, die gelukkig weer verder kon kwam het veld weer in voor Jorn. Na een corner van Jelle, die veroorzaakt was door hard werken van Julian, kwamen de Kickers in de gelegenheid om te counteren, gelukkig kon de goedkeepende Jaysey redding brengen. Even later gebeurde hetzelfde bij een corner voor Schoonhoven, het leek er erg op dat de Oranje-witten getraind hadden op de counter. Gelukkig constateerde Henk buitenspel en was het gevaar voorbij.
Robbin kwam het veld in voor Shahram en de wedstrijd werd, niet door de wissel uiteraard, minder sportief. Schoonhoven kreeg een grote kans op de gelijkmaker na een voorzet van Julian vanaf de achterlijn. Giorgio, die voor het doel stond, miste de bal echter. Na eerst weer een prima redding van Jaysey was het wel raak voor de Blauw-witten. In de 25e minuut gaf Amine een mooie bal op Robbin. Robbin gaf op zijn beurt de bal voor op Giorgio en die dacht: “dat gebeurd me geen 2e keer!” en ditmaal trof hij wel het net. 2-2. De teams waren aan elkaar gewaagd en de kansen gingen over en weer. Vlak voor het einde van de wedstrijd, waarin een heleboel vliegtuigen overgevlogen waren, werd een Kicker speler er uitgestuurd door de scheidsrechter. Mij is echter het waarom ontgaan, ik stond waarschijnlijk net naar een grote Boeing te kijken, die zien wij namelijk niet iedere dag (gelukkig). Vlak na een vrije trap die Remco nam en waarna Tom nog geblesseerd raakte floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week een weekendje vrij, volgens mij…